Stephen King-nek jó éve van. Persze, nem ez az első eset, hogy egy évben több King-megfilmesítés is a mozikba kerül: 1983-ban három, 1986-ban és 1990-ben két-két, 2007-ben négy King-film premierje volt.

2019 mégis nagyobb betűkkel lesz beírva a világ számtalan King-rajongójának emlékezetébe: 2017-ben az AZ (IT) minden idők legnagyobb bevételt hozó horrorjává vált, és azok, akik már látták, biztosak benne, hogy a film második része, az AZ – Második fejezet (hazai bemutató: szeptember 5.) minimum megismétli ezt a sikert.

De közeleg az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) premierje is, amely a legendás Ragyogás folytatása. Ewan McGregor egy hozzá hasonlóan különleges képességekkel rendelkező kislánnyal együtt küzd a vámpírok ellen – miközben a gyerekkorában átélt szörnyű élményekkel is viaskodik.

Ewan McGregor alaposan felkészült a szerepre. Még azzal az egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki Jack Nicholson mellett a Ragyogás-ban játszotta a kis Dannyt – akinek ő most a felnőtt korát alakítja. Az egykori Danny már rég nem színész, biológia tanár, négy gyereke van, akik ha látják, kinevetik a

Ragyogásban viselt frizuráját. Még az sem biztos, hogy tudott segíteni McGregornak: a forgatásból szinte csak arra emlékszik, milyen jó volt mogyorókrémes szendvicset enni a szünetben a Grady ikreket játszó Lisa és Lousie Burnsszel.

2019.08.21. 08:42

Mit jelent az, ha egy regényből készült filmre – azt mondják, hogy „dickensi”?

2021.06.11. 13:42

Kedvencünk, E.T. 39 éve "érkezett meg" a földre

2018.10.15. 16:30

Közeledik Goda Kriszta új filmjének bemutatója: itt a BÚÉK hivatalos posztere

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő