Június 15-től hallható a Retro Rádió Magyarországon a rádiózás elismert műsorvezetőivel: Leirer Tímea, Nyerges Izabella, Hudák Anita, Hepi Endre, Várkonyi Attila, Dénes Tamás és Klamancsek Krisztián is mesélt nekünk többek között arról, milyen élmények fűzik őket a retro zenékhez.

Nyerges Izabella: “Amikor éjfélkor elindult az országos Retro Rádió nagyon izgultam és szorítottam, hiszen rádiótörténeti pillanatot élhettünk át. Izgatottan várom az első országos műsoromat is. A Retro Rádióban csupa olyan zenét játszunk, amely a gyerekkoromra emlékeztet, minden egyes számról eszembe jut valamilyen emlék. Számomra a Retro Rádió nem is munka, hanem sokkal inkább szerelem.”

Dénes Tamás: “Óriási öröm, hogy elindult a Retro Rádió, mert pontosan azokat a zenéket hallhatjuk, melyeken felnőttünk. Már a ’70-es évek közepén is hallgattam ezeket a számokat, de eszembe jutott amikor s ’80-as években az úttörő táborban táncoltunk a Dzsingisz kánra, vagy a Boney M.-re, felidéztem az első koncertélményemet az LGT-vel, a Tabánban megrendezett bulikat, és amikor először láthattam élőben a Piramist – mind olyan élmények amit nem vehet el tőlem senki. És most – bár kicsit más formában, műsorvezetőként – ezeket a zenéket, élményeket visszakaphatom.

Leirer Tímea: ”Nagyon örülök, hogy elindult az országos rádió, fontosnak tartom, hogy egy olyan rádióban ami mindenhol hallható, olyan dalokat játszunk, melyek minden további pop- és rocksláger alapját “adták”, és nem, ez nem csak szlogen: ezek a számok tényleg igazi klasszikusok.”

Hudák Anita: ”Szeretem a retro zenéket, mert mindegyikről eszembe jut egy érzés, valami klassz dolog és mindezt nagyon jó újra átélni. Nagyon sok olyan dal megy, amit pl. a szüleim hallgattak, és így velük együtt újraélem az ő fiatalságukat és gyerekkorukat is.”

Hepi Endre: “Nem tudom a hallgatók tudják –e, de van az úgy, hogy a rádiós ül a rádióban és teszi a dolgát és olyan is előfordul, amikor a rádiósnak megpezsdül a vére, mert amit csinál arról érzi, hogy ez most jó, a helyén van: ez történik amikor szól a zene és az emberek örülnek. Azt gondolom, hogy a rádió pont erről szól.”

Várkonyi Attila: “Nekem nagyon sokat jelent a retro zene, mert minden héten legalább négy-öt buliban játszom hasonló dalokat és nem csak a korosztályomnak, hanem lényegesen fiatalabbaknak, akár általános iskolásoknak is. Számomra is érdekes, hogy honnan ismerhetik ezeket a dalokat, de az biztos, hogy ha elmegyünk egy klasszikus retro buliba, az első sorban három generáció áll és énekli az összes régi slágert. Ráadásul az országos indulásra rengeteg barátom – Charlie, Koós János, Korda György és Balázs Klári – eljött és az a szeretet amivel ők egymás felé, és amivel mi a hallgatók felé irányulunk, az mindannyiunkat összeköt.

Klamancsek Krisztián: “Mikor felkérést kaptam, hogy dolgozzak a budapesti Retro Rádióban, már akkor sejtettem, ez nagy durranás lesz. Most, hogy országosan is hallható, életem egyik álma vált valóra, hiszen ezeken a slágereken nőttem fel, ez az igazi beat, funky, disco, pop és rock korszak! És még egy álom valóra vált: elkészíthetem Magyarország számára minden hétvégén a Retro Top 40-et, melyhez hasonló műsor nem volt soha a hazai rádiózásban.

2019.07.17. 15:53

Várkonyi Attila a Magneoton Spotlight vendége volt

2019.03.06. 10:48

Nyerjen jegyet a Karthago 40 éves jubileumi koncertjére a Retro Rádióban!

2018.07.18. 09:23

Omega hétvége a Retro Rádióban!

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő