Paul McCartney december 5-én Bécsben koncertezett. A 76!!! éves zenész csütörtökön, december 6-án újra színpadra lép a Wiener Stadthalléban, mivel a jegyek szinte azonnal elfogytak a FRESHEN UP TOUR osztrák állomására.

Nehéz szavakat találni a tegnap esti koncertre, hiszen McCartney-n nem fog az idő, több mint 2 és fél órát énekelt: The Beatles, Wings és természetesen szóló dalai közül is válogatott. Nem hiába mondják, hogy a Rock and Roll konzervál, McCartney-tól bárki tanulhatna, ennyire kedves, alázatos, energikus és profi zenésszel ma már szinte nem is találkozhatunk. Közönségével folyamatosan kommunikált, egy fiatal párt pedig színpadra hívott, hogy az amerikai fiú több ezer ember előtt kérhesse meg barátnője kezét.

Paul McCartney olyan dalokat énekelt Bécsben, mint a Love Me Do, a Hey Jude, a Let It Be, a Helter Skelter, a Live and Let Die, a Back In The U.S.S.R. A sor pedig gyakorlatilag végtelen.

Erre a koncertre örökké emlékezni fogunk…

Idén ősszel megjelent McCartney új albuma, az Egypt Station:

Az ’Egypt Station’ – melyet Los Angelesben, Londonban és Sussex-ben rögzítettek – egy útinapló-jellegű album: a dalok egy-egy adott helyszínt vagy pillanatot örökítenek meg, mielőtt a hallgatót újabb úticélok felé vinnék. A „megállók” között akadnak akusztikus számok, például a ’Happy With You’, de szerepet kapott az új albumon a ’People Want Peace’ című dal is, amely bármelyik McCartney-korszakban megállná a helyét.

Sir Paul McCartney a legendás The Beatles alapító tagjaként már a 60’-as években a világ egyik meghatározó rockzenésze volt. McCartney nevéhez számos sláger fűződik, melyekért eddig 18 Grammy-díjat nyert, emellett 1997-ben lovagi kitüntetést is kapott zenei munkásságáért. A világ egyik legvagyonosabb zenészeként tartják számon, aki szívesen jótékonykodik, de kiveszi a részét az állatok jogaiért folytatott küzdelemből is.

Fotó: a szerző tulajdona

2020.08.07. 12:32

Sir Paul McCartney szerint: Las Vegas a zenészek temetője

2018.06.24. 11:55

Paul McCartney: új album és egy megható Carpool Karaoke James Cordennel

2018.05.11. 08:38

Továbbra is Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő