Az album Sir McCartney egyik saját festményéről kapta a nevét, és ez az első nagylemeze a 2013-as ’New’ óta. Az album producere Greg Kurstin volt, aki korábban Adele, Beck és a Foo Fighters albumain is dolgozott, de a legújabb kislemez, a ’Fuh You’ munkálataiban például a OneRepublic Ryan Teddere is részt vett.

Amikor júniusban minden tartalom elűnt McCartney Instagramjáról, sok rajongó találgatni kezdett, hogy mi állhat a háttérben: az új album híre pedig végre véget vetett ezeknek a spekulációknak. Az album eddig megjelent dalai az ’I Don’t Know’, a ’Fuh You’ és a ’Come On To Me’.

Utóbbi James Corden Carpool Karaoke-jában debütált, ahol McCartney a szülővárosában, Liverpoolban rögtönzött egy minikoncertet is – a videó pedig nemcsak a The Beatles- és a McCartney-rajongókat hódította meg, ugyanis már több, mint 31 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Az ’Egypt Station’ – melyet Los Angelesben, Londonban és Sussex-ben rögzítettek – egy útinapló-jellegű album: a dalok egy-egy adott helyszínt vagy pillanatot örökítenek meg, mielőtt a hallgatót újabb úticélok felé vinnék. A „megállók” között akadnak akusztikus számok, például a ’Happy With You’, de szerepet kapott az új albumon a ’People Want Peace’ című dal is, amely bármelyik McCartney-korszakban megállná a helyét.

Sir Paul McCartney a legendás The Beatles alapító tagjaként már a 60’-as években a világ egyik meghatározó rockzenésze volt. McCartney nevéhez számos sláger fűződik, melyekért eddig 18 Grammy-díjat nyert, emellett 1997-ben lovagi kitüntetést is kapott zenei munkásságáért. A világ egyik legvagyonosabb zenészeként tartják számon, aki szívesen jótékonykodik, de kiveszi a részét az állatok jogaiért folytatott küzdelemből is

2020.08.07. 12:32

Sir Paul McCartney szerint: Las Vegas a zenészek temetője

2020.06.18. 14:16

Ma ünnepli 78. születésnapját Sir Paul McCartney

2018.07.24. 07:42

Paul McCartney újra átsétált az Abbey Road zebráján

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő