Az album Sir McCartney egyik saját festményéről kapta a nevét, és ez az első nagylemeze a 2013-as ’New’ óta. Az album producere Greg Kurstin volt, aki korábban Adele, Beck és a Foo Fighters albumain is dolgozott, de a legújabb kislemez, a ’Fuh You’ munkálataiban például a OneRepublic Ryan Teddere is részt vett.

Amikor júniusban minden tartalom elűnt McCartney Instagramjáról, sok rajongó találgatni kezdett, hogy mi állhat a háttérben: az új album híre pedig végre véget vetett ezeknek a spekulációknak. Az album eddig megjelent dalai az ’I Don’t Know’, a ’Fuh You’ és a ’Come On To Me’.

Utóbbi James Corden Carpool Karaoke-jában debütált, ahol McCartney a szülővárosában, Liverpoolban rögtönzött egy minikoncertet is – a videó pedig nemcsak a The Beatles- és a McCartney-rajongókat hódította meg, ugyanis már több, mint 31 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

Az ’Egypt Station’ – melyet Los Angelesben, Londonban és Sussex-ben rögzítettek – egy útinapló-jellegű album: a dalok egy-egy adott helyszínt vagy pillanatot örökítenek meg, mielőtt a hallgatót újabb úticélok felé vinnék. A „megállók” között akadnak akusztikus számok, például a ’Happy With You’, de szerepet kapott az új albumon a ’People Want Peace’ című dal is, amely bármelyik McCartney-korszakban megállná a helyét.

Sir Paul McCartney a legendás The Beatles alapító tagjaként már a 60’-as években a világ egyik meghatározó rockzenésze volt. McCartney nevéhez számos sláger fűződik, melyekért eddig 18 Grammy-díjat nyert, emellett 1997-ben lovagi kitüntetést is kapott zenei munkásságáért. A világ egyik legvagyonosabb zenészeként tartják számon, aki szívesen jótékonykodik, de kiveszi a részét az állatok jogaiért folytatott küzdelemből is

2018.07.24. 07:42

Paul McCartney újra átsétált az Abbey Road zebráján

2019.07.18. 12:59

Paul McCartney musicalt ír egy filmklasszikusból

2018.06.18. 10:32

Új lemezzel jelentkezik a ma 76 éves Paul McCartney ?

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő