A szexuális zaklatásról szóló, Botrány című film kapta a legtöbb jelölést a hollywoodi színészcéh (SAG) díjaira a filmes mezőnyben. A Charlize Theron főszereplésével forgatott Botrány négy kategóriában szerzett jelölést. A legjobb szereplőgárda kategóriában a Botrány mellett Az ír, a Jojo Nyuszi, a Volt egyszer egy Hollywood és az Élősködők is esélyes a színészszervezet díjára.

A Screen Actors Guild (SAG) díjainak jelöltlistáját filmes és televíziós kategóriákban szerdán Los Angelesben America Ferrera és Danai Gurira ismertette – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Jay Roach rendezésében forgatott Botrány című filmben Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna vezetője ellen indít pert a csatorna egyik műsorvezetője, Gretchen Carlson (Nicole Kidman) szexuális zaklatás miatt.

A Fox News-főnök zaklatási botrányáról szóló történetet A legharsányabb hang címmel tévésorozat is feldolgozta, amelynek főszereplője, az Ailest játszó Russell Crowe is jelölést kapott a SAG díjára a legjobb tévéfilmben vagy minisorozatban nyújtott színészi alakítások mezőnyében.

A színésznők közül Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Házassági történet), Lupita Nyongo (Mi), Charlize Theron (Botrány) és Renée Zellweger (Judy) kapott jelölést filmes főszereplőként. A színészek közül Joaquin Phoenix (Joker), Christian Bale (Az aszfalt királyai), Leonardo DiCaprio (Volt egyszer egy Hollywood), Adam Driver (Házassági történet) és Taron Egerton (Rocketman) lett jelölt.

A női mellékszereplők mezőnyéből Laura Dern (Házassági történet), Scarlett Johansson (Jojo Nyuszi), Jennifer Lopez (A Wall Street pillangói) és a Botrány két sztárja, Nicole Kidman és Margot Robbie is díjat kaphat. A férfi mellékszereplőknél Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood), Jamie Foxx (Just Mercy) és Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood) mellett Az ír két színésze, Al Pacino és Joe Pesci esélyes a díjra.

A televíziós műsorok mezőnyében a drámasorozatok szereplőgárdái közül a Hatalmas kis hazugságok, A korona, a Trónok harca, A szolgálólány meséje és a Stranger Things kapott jelölést. A vígjátéksorozatoknál pedig a Barry, a Fleabag, A Kominsky-módszer, a The Marvelous Mrs. Maisel és a Schitts Creek jutott a jelöltek közé.

A 26. SAG díjátadó gálát január 19-én, vasárnap rendezik meg. A ceremónián Robert De Niro életműdíjat vehet át Leonardo DiCapriótól.

Forrás: MTI

Fotó: Puzzlepix

2021.10.24. 10:31

Ma van a Magyar Operett Napja

2021.10.23. 15:37

Az 56-os forradalom amerikai emlékhelyeire látogathatunk egy applikáció segítségével

2021.10.22. 16:38

40 év után újra itt a "Tattoo You"

2021.10.22. 13:49

52 éves a Led Zeppelin II.

2021.10.22. 11:42

Celine Dion lemondta a show-ját Las Vegasban

2021.10.22. 09:48

Tom Jones fáradhatatlan: új dallal rukkolt elő – érkezik az újabb album is

2021.10.22. 09:30

Nagy siker Bécsben a gargalizálós PCR teszt

2021.10.21. 15:51

24 éve Elton John bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe

2021.10.21. 14:48

Eladó a Rémálom az Elm utcában című horrorban híressé vált ház

2021.10.21. 12:37

Paul McCartney és Lionel Richie is beiktat idén a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő