Csütörtökön nyitja meg kapuit a Millenárison a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely április 28-ig várja az érdeklődőket. A magyar könyvkultúra legrangosabb nemzetközi eseményén, amely a négy nap alatt Európa legnagyobb könyvesboltjaként is működik, számos izgalmas és rendhagyó programmal találkozhatnak az érdeklődők.

Idén debütál például a Harmat Kiadó gondozásában a máig a világ legolvasottabb fantasy művei közé tartozó Narnia krónikái eredeti illusztrációkkal készült egykötetes kiadása és Michael Wardnak a rajongók számára igazi csemegét jelentő A Narnia-kódja is, amely lenyűgöző irodalmi felfedezésre vállalkozik. A szerző C. S. Lewis életművének tanulmányozásával találja meg és tárja fel a „titkos kódot”, amely összefűzheti a Narnia krónikáinak összes kötetét.

A Narnia krónikái hétkötetes regényciklus – amely a 20. század egyik legsokoldalúbb keresztény gondolkodója és írója, C. S. Lewis tollából született meg – az évtizedek során mára az igazi klasszikusok közé emelkedett, és sikere azóta is töretlen. Narnia birodalmának titokzatos története – olvasók millióit ejtve rabul – komoly hatással volt az ifjúsági és gyerekirodalomra, és olyan mai, kortárs művekre és alkotókra is, mint például J. K. Rowling és a Harry Potter-sorozat..

2018.08.10. 14:27

Hamarosan megjelenik a világhírű zeneszerző önéletrajzi könyve

2018.06.04. 14:37

Megjelent Bill Clinton és James Patterson közös thrillerje

2018.11.28. 13:55

Roald Dahl gyermekregényeiből készít animációs sorozatokat a Netflix

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő