Csütörtökön nyitja meg kapuit a Millenárison a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely április 28-ig várja az érdeklődőket. A magyar könyvkultúra legrangosabb nemzetközi eseményén, amely a négy nap alatt Európa legnagyobb könyvesboltjaként is működik, számos izgalmas és rendhagyó programmal találkozhatnak az érdeklődők.

Idén debütál például a Harmat Kiadó gondozásában a máig a világ legolvasottabb fantasy művei közé tartozó Narnia krónikái eredeti illusztrációkkal készült egykötetes kiadása és Michael Wardnak a rajongók számára igazi csemegét jelentő A Narnia-kódja is, amely lenyűgöző irodalmi felfedezésre vállalkozik. A szerző C. S. Lewis életművének tanulmányozásával találja meg és tárja fel a „titkos kódot”, amely összefűzheti a Narnia krónikáinak összes kötetét.

A Narnia krónikái hétkötetes regényciklus – amely a 20. század egyik legsokoldalúbb keresztény gondolkodója és írója, C. S. Lewis tollából született meg – az évtizedek során mára az igazi klasszikusok közé emelkedett, és sikere azóta is töretlen. Narnia birodalmának titokzatos története – olvasók millióit ejtve rabul – komoly hatással volt az ifjúsági és gyerekirodalomra, és olyan mai, kortárs művekre és alkotókra is, mint például J. K. Rowling és a Harry Potter-sorozat..

2018.11.28. 13:55

Roald Dahl gyermekregényeiből készít animációs sorozatokat a Netflix

2018.06.04. 14:37

Megjelent Bill Clinton és James Patterson közös thrillerje

2020.09.07. 08:00

Ma van a "Vegyél egy Könyvet" Nap

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő