A zenész a napokban dobta piacra a The Bridge című, legújabb stúdióalbumát, amelyet saját bevallása szerint az izoláltság ihletett, amelybe mindannyiunkat belekényszerített a pandémia.

Bár a The Bridge olyan, mint egy válogatás Sting eddigi legnagyobb slágereiből, mégis minden dala vadonatúj: egyszerre modern, és érezhetők rajta az énekes jól megszokott stílusjegyei.

Az énekes minden reggelt egy kiadós úszással kezd: számára olyan ez, mint egy vallási rituálé. „Maga az album is vízfolyam-szerű, a rajta szereplő dalokat pedig különböző világokban élő emberek kötik össze – mintha sok-sok híd lenne közöttük” – mondta a napokban megjelent, The Bridge című lemezéről.
<blockquote>„Ezek a dalok két különböző hely között léteznek, két különböző lelkiállapot között, élet és halál között, kapcsolatok között. Olyanok, mint mi magunk: nem találják a helyüket, szükségük van egy hídra, hogy átjuthassanak egyik oldalról a másikra.” – tette hozzá a zenész.</blockquote>
A vírushelyzet miatt a stúdiómunkálatok folyamata is tökéletesen illeszkedett ehhez a metaforához, ugyanis minden közreműködő zenész digitálisan csatlakozott be a felvételekbe. Mindezek mellett természetesen Stinget is nagyon megviselte, hogy az eddigi világutazó létet kényszerből otthon ülésre kellett cserélnie. Fogalma sem volt arról, mikor mehet újra turnézni, az egész korábbi életét házi stúdiója jelentette számára. Szigorú napirendet alakított ki, és belekezdett a dalszerzésbe, azonban először nem volt elégedett a végeredménnyel. Úgy érezte, a szerzemények nem állnak össze teljes egésszé:

„Bár nem siettem sehová, mégis zavart, hogy sokáig csak töredékeket láttam, amelyek között nincsen kapcsolat. Ideje volt egyet hátralépni. Ekkor vettem észre, hogy amikről hónapokig azt hittem, különálló dalok, valójában egy folyam részei.”

A The Bridge egyszerre klasszikus és újszerű hangzásáért azok a zenészek is felelnek, akikkel Sting kollaborált az albumon, ők ugyanis az énekes régi barátai. Három dalt is együtt írt például Dominic Millerrel, akivel már több korábbi szerzeményén is dolgozott együtt. Miller mellett feltűnik a lemezen többek között Maya Jane Coles angol-japán techno dj, valamint Branford Marsalis szaxofonos, aki zenélt Sting első szólóalbumán is. A keverésért a négyszeres Grammy-díjas Robert Orton (The Police, Lady Gaga, Lana Del Rey, Robbie Williams, Backstreet Boys) felelt. „Számomra az a legfontosabb, hogy egy lemeznek egyedi hangja legyen. Ezen az albumon pedig nagyon nagyon közelről hallható az ének: ha valaki meghallgatja, úgy érezheti, mintha a fejében énekelnék” – mondta Sting azzal kapcsolatban, hogy milyen hatást szeretett volna elérni a hangzással.

Sting 2022-ben két koncertet is ad Magyarországon: március 16-án Budapesten, a Papp László Sportarénában, március 17-én pedig a debreceni Főnix Csarnokban lép majd fel.

2021.12.02. 11:59

Magyarországon is fellép az 50 éves jubileumát ünneplő Uriah Heep

2021.12.02. 10:00

Látványos bolygóegyüttállás várható december 10-én

2021.12.02. 08:00

Lesz jövőre busójárás Mohácson

2021.12.01. 16:00

Presser Gábor nyilvános főpróbát tart 2022-es koncertjei előtt

2021.12.01. 14:09

Beatles-könyv jelent meg magyarul, az angol kiadással egy időben

2021.12.01. 12:00

Deep Purple-klasszikusok Ian Paice-szel - Budapesten koncertezik a brit banda dobosa

2021.12.01. 10:00

Ma van a Magyar Rádiózás Napja!

2021.12.01. 08:00

A Sziámi együttes 25 év után ismét színpadra lép

2021.11.30. 16:26

Szigorodik az állatvédelmi törvény

2021.11.30. 14:00

Billy Idol 66!

További hírek

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő