Júliusban és augusztusban szerda esténként ismét nyáresti koncertekkel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A hagyományos Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat keretében összesen nyolc előadásra kerül sor. Az állatkerti zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza, a koncertsorozatot jelenlegi formájában 2002 óta rendezik meg minden esztendőben.

Tizenhetedik évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos állatkerti nyáresti koncertsorozat keretében az idei szezonban összesen nyolc koncertre kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az előadások – ahogyan az elmúlt években is – szerdánként lesznek, így július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig minden héten koncerttel várja a közönséget az Állatkert. A koncertsorozat részletes programja az alábbiak szerint alakul:

 

július 4. (szerda), 20:30 – Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor)
Lövölde tér

(esőnap július 9-án, hétfőn);

 

július 11. (szerda), 20:30 – Budapest Klezmer Band (vendég: Szinetár Dóra)Klezmer csemege

(esőnap július 12-én, csütörtökön);

 

július 18. (szerda), 20:30 – Budapest Jazz Orchestra (vendég: Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera) Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya;

(esőnap július 19-én, csütörtökön);

 

július 25. (szerda), 20:30 – Best of GESZTI

(esőnap július 26-án, csütörtökön);

 

augusztus 1. (szerda), 20:30 – 30 éves a PA-DÖ-DŐ

(esőnap augusztus 2-án, csütörtökön);

 

augusztus 8. (szerda), 20:30 – A Hot Jazz Band és az Amadinda közös koncertje

(esőnap augusztus 9-én, csütörtökön);

 

augusztus 15. (szerda), 20:30 – Budapest Bár

(esőnap augusztus 16-én, csütörtökön);

 

augusztus 22. (szerda), 20:30 – Állatkerti táncmulatság a Madarak házibuli zenekarral

(esőnap augusztus 23-án, csütörtökön).

 

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az előadások helyszíne valamennyi koncert esetében a Főkapu tér lesz. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 4300 forintos egységáron, kivéve a Madarak házibuli zenekar táncmulatságát, amelyre 2000 forintos jegyek (csak állójegyek) válthatók.

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni.

Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként az elmúlt másfél évtizedben összesen 119 előadásra került sor az Állatkertben.

2016.11.16. 12:02

Szerdán nyit a Műjégpálya

2016.10.25. 10:05

Elképesztő ötlet az Airbnb-től – éjszakázz Drakula várában!

2019.04.05. 11:07

Fotópályázatot hirdetett az Állatkert

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő