John Travolta és Olivia Newton-John duettje, a ”You’re the One That I Want” a Grease filmzenei albumának második kislemezeként 1978. május 17-én jelent meg – a többi pedig már zenetörténelem.

A dal minden idők egyik legsikeresebb kislemeze lett, több mint 4 millió példányban kelt el csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, világszerte pedig több mint 15 milliót adtak el belőle.
A ”You’re the One That I Want” nem szerepel a Grerase eredeti színpadi musical változatában, a szerző, John Farrar, – “Hopelessly Devoted to You”-val együtt – kifejezetten Olivia Newton-John számára írta a filmhez, amelynek rendezője Randal Kleiser, azonban nem volt elragadtatva a szerzeménytől mert úgy érezte, hogy kilóg a filmben felcsendülő többi zeneszámtól, amelyeket a Warren Casey-Jim Jacobs
zeneszerző páros írt.

Kleiser nagyot tévedett: a ”You’re the One That I Want” az Egyesült Államokban a Billboard Hot 100 élén kötött ki, és alig egy hónappal a megjelenését követően máris platinalemez minősítést kapott, mivel több mint 2 millió példányban kelt el.
Ezenkívül kilenc hétig vezette az Egyesült Királyság kislemezlistáját is, még a film megjelenése előtt, 2018-ig pedig még az ötödik legkelendőbb kislemez volt az Egyesült Királyságban.

Ausztráliában, Olivia Newton-John hazájában a kilenc nem egymást követő hetet töltött a slágerlista élén, ahol 1978 legnagyobb példányszámban eladott kislemeze lett.

Fotó: Paramount Pictures/Fotos International/Getty Images

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

A magyar válogatott egy helyet rontott a FIFA világranglistán

A Queen tíz számjegyű összegért készül túladni a zenei katalógusán

Ma a zenét ünnepeljük

Ég veled, Csodabogár!

55 éves a dal, amely híressé tette David Bowie-t

Kisebb lesz ezentúl a Kristályglóbusz, a Karlovy Vary-i filmfesztivál szimbóluma és fődíja

Rod Stewart megvédte Ukrajna melletti kiállását, miután kifütyülték egy németországi koncerten

Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz

David Gilmour lányával készítette a legújabb dalát

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő