Véget ért a nagy hollywoodi színészsztrájk, fellélegzett a szakma, köztük Ridley Scott rendező is, mert végre folytathatják az új Gladiátor-film forgatását. „Hálistennek vége van, még pár hetet kell forgatnunk – mondta a Deadline-nak. – Kilencven percet már leforgattunk, legalább ennyivel megvagyunk már. Még kilencven percet megyünk” – mondta a rendező, aki néhány további részletet is elárult a készülő produkcióról.

Nem csoda, hogy Scott megkönnyebbült. Az új film, amely a 2000-es Oscar-díjas Gladiátor folytatása, a színészsztrájkon kívül is komoly nehézségekkel nézett szembe. A stábot olyan vádak érték, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak az állatokkal (főleg a lovakkal és a főemlősökkel), tűzeset is történt, amiben hat munkatárs megsérült, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A produkció jelentős részét ismét Máltán forgatták, mint az első rész esetében – emlékezetes, hogy az egyik fontos szereplő, Oliver Reed egy máltai kocsmában kapott szívrohamot, amikor ivászati versenyt folytatott egy amerikai hadihajó matrózaival; a le nem forgatott jeleneteiben ezek után számítógépes trükkök segítségével helyettesítették. A mostani máltai forgatást az ottani kormány azzal hálálta meg, hogy 50 millió dolláros adóvisszatérítést adott a produkciónak, ami kiváltotta az érintett önkormányzatok tiltakozását.

Az új Gladiátor-film cselekménye jóval az első rész története után játszódik, a felnőtté vált Lucius (Paul Mescal), az első részben Joaqiun Phoenix által játszott Commodus császár unokaöccse kalandjait mutatja be. A sztárparádét olyan színészek garantálják, mint Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger és Pedro Pascal.

Gladiator 2 bemutatójára még egy évet várnunk kell, de biztosan megéri. A hazai mozikba a tervek szerint 2024. november 21-én érkezik Ridley Scott produkciója.

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images

Ingyenes szabadtéri vetítések is lesznek a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A lányok már több mint négy évtizede csak mókázni akarnak

65 évvel ezelőtt adták el az első Barbie-babát

Hetvennyolc éves lenne Freddie Mercury

Ekler Luca aranyérmet nyert a párizsi paralimpián

A római Trevi-kútnál korlátozni akarják a látogatók számát

Az énekesnő drámai küzdelme: Marcellina új sorozatot indít "Némaságra ítélve" címmel

Rajongóinak üzent a stroke után lábadozó Brian May

42 éve a Survivor tigrise meghódította Nagy-Britanniát is

60 éve nem volt ilyen meleg Horvátországban

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő