A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben.

Már hatvan perccel a 18 órára kiírt tréning kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés léphetett be, a helyiek 450 jegyet kaptak, 150-et pedig a magyar szövetség osztott szét. Nagyon sokan – még a németek is – magyar mezben, sállal a nyakukban vagy sapkában érkeztek kortól, nemtől függetlenül. Amolyan falunapi fesztiválhangulat lengte körül az eseményt, amelyen közvetlenül a játéktér mellett sült krumplit és frissen sült bajor kolbászt árultak három, illetve négy euróért. A sör pedig egyenesen a hetedosztályú klub tőszomszédságában lévő sörfőzdéből érkezett.

Maga a gyakorlás a bemelegítés után játékos feladatokkal kezdődött, majd elsősorban a rövidpasszos játékot és a labdatartást gyakorolták a futballisták elég intenzív tempóban. A sérüléssel bajlódó labdarúgók közül Nego Loic az elejétől külön mozgott, míg Styles Callum eddig együtt gyakorolt a társaival, majd amikor a lövéseké, beadásoké, fejeseké és a játéké lett a főszerep, akkor kiszállt.
A lövéseknél minden egyes gólt ovációval díjazott a közönség, Szoboszlai találatai pedig különösen nagy tetszést váltottak ki. A Liverpool sztárja adott is okot az örömre, nagyságrendekkel többször mattolta az ekkor kapuban álló Szappanos Pétert, mint a társai.

A valamivel több mint egyórás tréning végén jött az, amire a szurkolók leginkább vártak, ugyanis a pályáról kivezető utat kordonokkal lezárták, a magyar válogatott tagjai pedig ott vonultak ki a helyiek, a szurkolók és a gyerekek rajongása közepette. A futballisták aláírásokat osztogattak, fényképeket készítettek a mintegy 100 méter hosszú szakaszon. A legnagyobb érdeklődés Szoboszlait övezte, aki türelemmel fogadta a lelkes rajongókat, és a kordon mindkét oldalán végigsétált, nehogy kimaradjon valaki.
Az edzés egyértelművé tette, hogy a festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekvő település lakói a szívükbe zárták a magyar csapatot, és nem csak mondják, tényleg szeretnék is, hogy az A csoportból a házigazda németek mellett a magyarok jussanak tovább.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ég veled Maggie Smith

Megérkezett Ákos első dupla stúdióalbuma

Ma van a turizmus világnapja

37 éve állt az amerikai slágerlista élére a „Bad”

Bejelentették az idei Rock & Roll Hírességek Csarnoka beiktatási ceremónia fellépőit

Az Iron Maiden duplázik Budapesten jövő májusban

Michael Jackson "Thrillerje" belépett a YouTube milliárdosok klubjába

Eddig kiadatlan felvételekkel érkezik az új Eric Clapton album

Az erő legyen veled Mark Hamill!

Dupla Piramis koncertlemez jelent meg felújítva, vinylen

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő