A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.

A Rajna partján található Heumarkt téren, a kölni Dómtól alig néhány száz méternyi távolságban kialakított szurkolói zónában pénteken 21 órakor a szervezőknek ki kellett tenniük a megtelt táblát, a többezer négyzetméteres terület ugyanis zsúfolásig megtelt, javarészt német szurkolókkal.
A környező éttermekben és sörözőkben szintén többezres tömeg gyűlt össze, így aki nem jutott be a szurkolói zónába, és nem tudta az ott kihelyezett három óriáskivetítőn követni a meccset, az a közeli vendéglátóegységeket és az ottani televízókat választotta. A németek mellett svájci, skót és magyar szurkolók is jelen voltak, ez a négy csapat szerepel az A csoportban, és szombaton 15 órától a magyar-svájci összecsapást rendezik meg Kölnben.

A német örömre nem kellett sokat várni, Florian Wirtz tizedik percben szerzett gólját óriási üdvrivalgás kísérte a Heumarkton, a skót szurkolók pedig korán elszomorodtak, miután a szünetben kedvenceik már háromgólos hátrányban voltak. Nemhogy a fordításra, de az egyenlítésre sem adtak sok esélyt válogatottjuknak a javarészt nemzeti zászlóba burkolózó, vagy a hagyományos szoknyát viselő skótok, hiszen együttesük még az első félidő végén emberhátrányba is került.
A folytatásban kezdődhetett a német örömünnep, amelynek során a negyedik hazai gólnál már a műanyag söröspoharak is a levegőbe emelkedtek a tömegből, némelyiknek a megmaradt tartalma pedig a szurkolókra hullott. A hazai drukkerek minden cserét nagy tapssal jutalmaztak a kölni téren, de különösen nagy ünneplést kapott a veterán Thomas Müller, aki a 74. percben állt be, hogy aztán a 93. percben ő adja a gólpasszt az ötödik találatot jegyző Emre Cannak.

A lefújás után a kölni belváros utcáin örömittasan dalolva, német zászlókat lobogtatva vonultak végig a házigazda szurkolói, a közelben közlekedő autósok pedig folyamatosan dudaszóval köszöntötték az ünneplő tömeget.
A német válogatottnak tehát az első céljait, így a nyitómérkőzés megnyerését és a futball-láz megteremtését sikerült elérnie, legalábbis a kölni jelenetek erre utalnak. A németek jövő szerdán a magyarokkal játszanak Stuttgartban.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rózsaünnepet rendeznek Szőregen

Több mint négy évtizede jelent meg a ''Who's That Girl?''

A Def Leppard Tom Morelloval készített dalt

A nap, amikor a Smile-ból Queen lett

Továbbra is Bécs a világ legélhetőbb városa

Útmutató a magyar továbbjutáshoz

Magyar tagja is lesz az amerikai filmakadémiának

„Wind of Change“ – jön a Scorpions film

Ismét Magyarországra jön az egyik legnagyobb hatású metálzenekara

Budapest lesz Cindy Lauper búcsúturnéjának egyik állomása

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő