Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren augusztus 18-án 19:00 órától egy ingyenes koncerten újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. Az est folyamán a már megszokott varázslatos élmények mellett friss szerzeményekkel várják a rajongókat, ugyanis ezúttal a korábbi nagy dalok mellett bemutatásra kerülnek a Soulmates új korongjáról, A Memory Of Our Future-ról is a fülbemászó, fajsúlyos dallamok, igényes és világszínvonalú hangszerelésben.

„Budapest a szülővárosom, mindig is az életem szerves része volt és marad. Számomra itthon mindig kicsit másabb színpadon lenni, óriási megtiszteltetés a magyar közönségnek játszani. Augusztus 18-án egy igazán különleges estére készülünk. Egyedülálló lehetőség lesz arra, hogy közösen ünnepeljük a zenei kultúrát és álljunk ki a szabadság, a béke, a törődő odafigyelés, józan ész és az emberségesség mellett. Hálás tisztelettel a közönségünk iránt, a lehető legjobb zenei teljesítményt nyújtjuk, hogy felejthetetlen és felhőtlen élményben részesüljenek. Boldog pillanatokat szeretnénk megélni, átadni, megőrizni a szívünkben és az emlékezetünkben! Szóljon a zene mindannyiunkért, az EMBERSÉGÉRT!” – mondta Leslie Mandoki.

 

A koncerten élvezhetjük a világhírű zseniális csapat laza játékát, a kompozíciós érettséget és a kifinomult, harmonikus szerkezetek találkozását a jazz-rock virtuózok nagyszerű szólóiban… művészet a művészetben. Az album a mostani vészterhes időkről szól és arról, ami minket összetart, és nem arról, ami szétválaszt.

A zenekar vezetője, Leslie Mandoki, elhivatottan dolgozik azon, hogy mindig a legjobb dalokat és hangulatot hozza el közönségének, megpiszkálva és felszínre hozva a mély emberi érzéseket. A nosztalgia, a remény és az elkerülhetetlen változásokkal való szembenézés a társadalmi kérdések és hovatartozás nagy elemzője.

 

 

Az album nemcsak itthon foglalta le hetekre a slágerlista első helyét, hanem nemzetközileg is szenzációs chartpozíciókat ért el! Ez a fantasztikus eredmény bizonyítja, hogy az üzenetük – az európai egység, béke és szabadság fontossága – széles körben rezonál a hallgatósággal. Az albumnak itthon és nemzetközi sikere kiemelkedő, komoly amerikai kritikusok az év albumának nevezték, a német sajtó szintén csak szuperlatívuszokban ünnepli.

Az új lemez teljesen analóg technikával készült, a zenei szabadgondolkodók dalszövegei a kortárs világválságokat célozzák meg, beleszúrva a közönyös társadalom oldalába, hogy üzenetüket közvetítsék: „Hangosak maradunk a szabadságért és a békéért!” A „We Stay Loud” című dal arra buzdít, hogy legyünk bátrak, és ragaszkodjunk a szenvedélyünkhöz, válasszuk a zajos ellenállást a konformitás helyett.

Leslie Mandoki számára a zene mindig is a szabadság iránti vágy kifejeződése volt, különös hangsúlyt fektetve a békére. A Soulmates világszerte társadalmi tudatosságot keltett, beleértve korábbi albumaikat is, az Utopia For Realists, a Living In The Gap és a Hungarian Pictures címűeket is. Az ügy: az emberség, az üzenet: a megértés és a zene: tökéletes közvetítő.

A koncert a precizitás és a szenvedély magasiskolája, és a formáció dalszövegeivel, zeneiségével mindig komoly üzenetet hordoz. Ez az esemény egy olyan ünnep, ahol a művészet, az ügy és a zene tökéletes harmóniában fonódik össze a Bazilika lenyűgöző és pazar környezetében. A Soulmates mindig is zenei remekműveket alkot, ötvözve a progresszív rock és jazz elemeit, hidat képezve különböző kultúrák, nézetek és generációk között.

 

Ég veled Maggie Smith

Megérkezett Ákos első dupla stúdióalbuma

Ma van a turizmus világnapja

37 éve állt az amerikai slágerlista élére a „Bad”

Bejelentették az idei Rock & Roll Hírességek Csarnoka beiktatási ceremónia fellépőit

Az Iron Maiden duplázik Budapesten jövő májusban

Michael Jackson "Thrillerje" belépett a YouTube milliárdosok klubjába

Eddig kiadatlan felvételekkel érkezik az új Eric Clapton album

Az erő legyen veled Mark Hamill!

Dupla Piramis koncertlemez jelent meg felújítva, vinylen

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő