A 199. Anna-bált rendezik július 27-én Balatonfüreden, a rendezvényre hatszáz vendéget várnak – jelentették be a város önkormányzatának honlapján.

A Balatonfured.hu tájékoztatása szerint a bált hagyományosan az Anna Fesztivál kíséri, lesz operaest, szívhalászat, prímásgála és szerenádok éjszakája is. A bálozó nők ebben az évben halvány bíbor porcelán szívet viselhetnek majd, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette – írták.

A bál előtt hagyományosan a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a résztvevők, innen indul majd a zenés menet a megújult Anna Grand Hotelbe.
A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg, és itt szavazza meg a közönség azt a 15 lányt, akik közül a szakmai zsűri kiválasztja a bál szépét és udvarhölgyeit. A zsűri elnöke idén Csáky Attila filmproducer lesz.

Kositzky Anett fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a bálon fellép majd Gájer Bálint, a Cotton Club Singers és Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézi meg. Énekel Zséda, Szűcs Gabi és Kozma Orsolya, négy pár swing-sztepp táncos is műsort ad, továbbá fellép a sztepptánc-világbajnok Bóbis László is.
A Hagyományok Házával közösen ezúttal a magyar táncházakat bemutató gálaműsort rendeznek a Gyógy-téren.

A bálon a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják a palotást, éjfélkor mutatják be a bál szépét és két udvarhölgyét, akik másnap a Kisfaludy Színpadon is bemutatkoznak, majd sétakocsikáznak a városban.
A bál szépeinek herendi porcelán serlegein a hagyományos Viktória-, Apponyi- és Rothschild-minták új színkombinációt kaptak.
A bál négyfogásos gálavacsoráján kacsaduettet, mangalica-erőlevest, borjúszüzet és gyöngytyúkmellet, valamint fehércsokoládé-szuflét tálalnak fel – írták.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vasváry Tamás

Judi Dench és Sian Phillips lettek egy csaknem kétszáz éves brit klub első női tagjai

53 éve adta az első koncertjét a Queen

A rockabilly aranykorába visz a Mystery Gang vinyl albuma

57 évvel ezelőtt a tízedik Beatles album is meghódította az amerikai slágerlistát

Milliókért keltek el Diana hercegnő ruhái

Izgalmas hétvégi meccsek után ma folytatódnak az EB nyolcaddöntők

Semmelweis-nap - zárva tartanak a patikák és a rendelők

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható ma

Ma van a kempingezés világnapja

A 199. Anna-bált rendezik július 27-én Balatonfüreden

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő