Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban; a kéthetes fesztivál az Omega Testamentum, Debreczeni Ferenc új zenekarával veszi kezdetét.

A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét játsszák; másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt; 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát; és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.

Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadása lesz látható; másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték; 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés showt adják elő.
A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal, vagy 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.

Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás-estet tartanak; ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú elnevezésű “dallamkoktél” várja a közönséget, míg 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.

A szervezők a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.
A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Szarvasi Vízi Színház

David Gilmour kijött a "dagonyából" - elkelt a Pink Floyd katalógusa

Foreigner visszaforgatta az időt

17 éve választották meg a legjobbnak a "Bohemian Rhapsody” klipjét

Éljen James Bond!

Válogatásalbumot adott ki Michael Bublé

James Blunt nevet változtat

Felvonulás miatt módosul a rózsaszínbe borult Lánchídon át közlekedő járatok útvonala

Mauzóleumba kerülnek Maradona földi maradványai

Újrakeverték a Jethro Tull "Bursting Out" című albumát

Folytatódik a Magyar népmesék rajzfilmsorozat

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő