Szeptember 6-án David Gilmour kilenc év után először adott ki szóló albumot új zenei anyaggal – a  „Luck and Strange” című korong pedig  azonnal a rangos brit toplista élére került  – olvasható a hivatalos brit slágerlista, az Official Charts honlapján.

Ez a legendás zenész harmadik szólóalbuma, amely hazájában, az Egyesült Királyságban az első helyen debütált. A Pink Floyd gitárosának, énekesének és dalszerzőjének ötödik stúdióalbuma csatlakozik a  2006-os „On An Island” és 2015-ös „Rattle That Lock” sikeréhez, így immár három szólólemeze került a listák élére. A Pink Floyd tagjaként Gilmournak további hat No. 1 albuma van: az „Atom Heart Mother” 1970-ből, „Wish You Were Here” 1975-ből, „The Final Cut” 1983,-ból a „The Division Bell” 1994-ből,  a „Pulse” 1995-ből  és a „The Endless River” 2014-ből.

 „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki megvásárolta az új albumomat, a „Luck And Strange”-t, és segített abban, hogy az első helyre kerüljön az hivatalos albumlistán” – mondta Gilmour Official Charts-nak adott exkluzív interjújában.

Azon kívül, hogy a „Luck and Strange” az első helyen áll a szigetország albumlistáján, a héten vezeti a az hivatalos vynil lemez-listát is Nagy-Britanniában.

Elhunyt Rosie, a világ legöregebb cicája

36 éves a U2 egyik legkedveltebb slágere

Ma van a béke nemzetközi napja

Új videoklippel jelentkezett a Queen

41 éve a Kiss tagjai felfedték a valódi arcukat

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

A magyarok továbbra is szeretnek Horvátországba járni

Újra összeállt a legendás Kern-Koltai páros

David Gilmour új albuma már az első héten a brit slágerlista élére tört

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő