Berlinben zajlott múlt héten a BILD100 gála, amely Németország 100 legbefolyásosabb embereit hozza össze egy különleges eseményre, ahol a meghívottak között volt Leslie Mandoki, a nemzetközileg elismert zenész, producer és a Mandoki Soulmates vezetőjeként kiemelkedő művészi és társadalmi szerepvállalásával vált a világ egyik legmeghatározóbb művészévé.

“Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy meghívást kaptam, és részt vehettem ezen a különleges és meghatározó eseményen, ami ismételten egy  személyes mérföldkő is számomra. Hálás vagyok mindazért a támogatásért, amit az évek során kaptam, és kapok, első sorban a közönségünktől. Számomra rendkívül fontos, hogy sokan osztoznak velem abban a vízióban, hogy az emberség és a művészet ereje képes hidakat építeni különböző kultúrák, generációk és nézetek között. Hiszem, hogy csak így teremthetünk egy olyan világot, ahol szabadságban és békességben élhetünk egymás mellett, függetlenül a különbségeinktől. Köszönöm mindenkinek, aki ezen az úton mellettem áll, és támogatja ezt a közös célt.” – mondta Leslie meghatódottan a gálán.

Leslie magyar származású, de Németországban, Amerikában, Angliában és a világ más különböző pontjain ért el kiemelkedő sikereket, nemcsak zenei tevékenységével, hanem az összetartozás, és politikai szerepvállalásával is jelentős hatást gyakorol.

Az eseményen politikai és kulturális vezetők is jelen voltak, mint például Olaf Scholz, Németország kancellárja, Friedrich Merz, a CDU párt elnöke, és barátai is, Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke, Christian Lindner, az FDP pártelnöke, és Lars Klingbeil, az SPD elnöke.

Leslie Mandoki számtalan alkalommal vett részt különböző politikai fórumokon és konferenciákon, ahol a zene szerepéről beszélt a társadalmi változások előmozdításában. A múlt heti gálán való jelenléte is ezt a törekvést tükrözi: itt nemcsak mint zenész, hanem mint véleményformáló is jelen volt, aki képes értékes gondolatokat közvetíteni a kultúrában és a politikában, széles körben elismerik szerepét a kultúra és a társadalom formálásában. Számos kitüntetést és díjat kapott világszerte, amelyben nemcsak zenei munkásságát, hanem társadalmi elkötelezettségét is elismerik. Mindig őszintén osztja meg gondolatait, így áthidalhatóvá válik a művészet és a politika közötti szakadék.
A legutóbbi elismerés ismét bebizonyította, hogy a művészet nemcsak szórakoztatás, hanem a világ formálásának egyik legfontosabb eszköze is. Azok, akik ismerik Leslie munkásságát, tudják, hogy felelősségvállalásban is az élen jár, és képes arra, hogy a kultúra erejével pozitív változásokat indítson el.

63 évvel ezelőtt debütált a "Jailhouse Rock"

40 000 dollárt érhet a Beatles szerződése egy hamburgi klubbal

Ne féljünk az erdei csótánytól!

A kürtőskalács litván testvére is bemutatkozik az idei Kürtőskalács Fesztiválon

Különleges albummal jelentkezett a Fleetwood Mac

A Főnök 75!

50 év után visszatért a filmvászonra Hugó, a víziló

A Deep Purple 56 éve hódította meg az Egyesült Államokat

60 éves a "Strange Days"

Óévet búcsúztat és születésnapost is köszönt évvégi koncertjén a Csík zenekar

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő