Egész napos, ingyenes családi programmal várja a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket a BKV szeptember 28-án, a Trolibusz Divízió nyílt napján Budapesten, a Zách utcában.

 

 

Kinyitja kapuit a műhely, lesz tesztvezetés, és ki lehet próbálni azt is, hogyan kell kereket cserélni, felrakni az áramszedőket vagy áramkört építeni. Az eseményen mutatják be a BKV nosztalgiaflottájának új járművét, az Ikarus 60T-t is – tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t csütörtökön.

Az Ikarus 60T az Ikarus 60-as autóbusz alapján készített trolibusz, amelyből összesen 157 darabot gyártottak az ötvenes években – idézték fel, hozzátéve, hogy napjainkra mindössze egyetlen példány maradt.

A tájékoztatás szerint az 1971-ig közlekedő jármű felújítását most fejezte be a BKV. A troli visszakapta eredeti fényezését, belső tere is a korabeli állapotot tükrözi. A retró külcsín alatt azonban már egy modern, szoftveres vezérlés rejtőzik. Az Ikarus 60T-t a Zách utcai nyílt napon lehet először megnézni.

A nosztalgiaflotta új járműve mellett a legmodernebb budapesti trolikat, a Solaris-Skoda Trollinókat is meg lehet tekinteni a nyílt napon. A kiállított járművek között lesz még az üzemzavar-elhárító Schörling, az IK630-as kabrióbusz, illetve még sok más retró trolibusz és autóbusz a BKV nosztalgiaflottájából.

A legkisebb gyerekeket a duplacsuklós Van Hool AGG 300 típusú autóbuszból készült játszóbusz várja. A kicsit nagyobbak tesztelhetik tudásukat a kerékpáros tanpályán vagy a rajzversenyen. A felnőttek segédkezhetnek a járművek hatalmas kerekeinek lecserélésében, kipróbálhatják az áramszedő le- és felhelyezését, és azt is, hogyan kell áramkört építeni.

Lesz szimulátoros tesztvezetés is, amelyre a BKV weboldalán lehet regisztrálni. A nyílt napra látogatókat számos szakmai előadás is várja.

A helyszín (Trolibusz Divízió – 1101, Budapest, Zách u. 8.) megközelíthető az Ikarus 280T GVM típusú ingyenes különjárattal, amely a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól indul, illetve az 1-es villamossal vagy a 37 és 37A villamosokkal – közölte a BKV Zrt..

Forrás: MTI

Fotó: bkv.hu

Először jelenik meg lemezen a Mini 1993-as sportcsarnokbeli koncertje

Varázslatos búcsút tervez a Uriah Heep

Cher, a Foreigner és Mary J Blige már visszavonhatatlanul a rock halhatatlanjai közé kerültek

Budapestre jöbbek az italo disco legnagyobb sztárjai

Közel négy évtizede az A-ha zenetörténelmet írt

37 éves az INXS legsikeresebb albuma

A mai nap kétszeresen jelentős a Queen történetében

Alice Cooper: A hard rock egyedülálló, 50 év alatt sem vesztett semmit a szépségéből

Papp Lászlónak állít emléket a Déryné Társulat ősbemutatója

Remek zenei anyagokat köszönhetünk a mai napnak – tengeren innen és túl

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő