Elment a kétszeres Oscar-díjas brit színésznő, Maggie Smith, 89 éves volt – jelentették a nemzetközi hírügynökségek. Fiai, Chris Larkin és Toby Stephens közölték a szomorú hírt hogy édesanyjuk ma reggel a kórházban hunyt el.

“Maggie mindig nagy hangsúlyt fektetett a magánszférájára, de élete végén barátai és családja körében volt” – áll a közleményben. “Maggie Smith két fiút és öt szerető unokát hagyott maga után, akiket mélyen megrendített a kivételes édesanya és nagymama elvesztése” -áll a család közleményében.

A színésznő fiai köszönetet mondtak a “Chelsea és Westminster Kórház csodálatos személyzetének”, is, akik az utolsó napokban gondoskodtak édesanyjukról.

Maggie Smith – többszörösen díjazott Shakespeare-színésznő és kétszeres Oscar-díjas – számos csodás alakítást hagyott örökül nekünk – köztük a Lady Violet alakját a Downton Abbey-ből vagy  Harry Potter-filmsorozat Minerva McGalagony professzorasszonyát. De parádés alakítást nyújtott a 2015-ös A kertbérlőben is Miss Shepardként. Maggie Smith remek alakításait, szerepeit, filmjeit nehéz lenne mind felsorolni.
Nem véletlen Smith azon kevés színészek közé tartozik, akik nemcsak Oscar-, hanem Tony- és Emmy-díjat is nyertek.

Első Oscar-jelölését 1965-ben kapta Desdemona szerepéért Laurence Olivier “Othello”-jában.
Első Oscar-díját 1969-ben nyerte, a “Miss Jean Brodie virágkora” című film főszerepéért. Második Oscar-díját 1978-ban a “Kaliforniai lakosztály” mellékszerepéért kapta, amelyről kollégája, Michael Caine azt mondta: “Maggie nemcsak ellopta a filmet. Nagyszabású rablást hajtott végre.”

Smith több mint 160 filmben és televíziós sorozatban szerepelt. Legemblematikusabb szerepe talán Violet Crawley, Grantham özvegy grófnője volt a “Downton Abbey”-ben, amely számos díjat hozott neki, köztük Arany Glóbuszt, Emmy-díjat és a Színészek Céhének díját.
Smith hat BAFTA-díjat is nyert, és számos további jelölést kapott.

1990-ben Maggie Smith lovagi címet kapott II. Erzsébet királynőtől.

Ég veled Maggie Smith

Megérkezett Ákos első dupla stúdióalbuma

Ma van a turizmus világnapja

37 éve állt az amerikai slágerlista élére a „Bad”

Bejelentették az idei Rock & Roll Hírességek Csarnoka beiktatási ceremónia fellépőit

Az Iron Maiden duplázik Budapesten jövő májusban

Michael Jackson "Thrillerje" belépett a YouTube milliárdosok klubjába

Eddig kiadatlan felvételekkel érkezik az új Eric Clapton album

Az erő legyen veled Mark Hamill!

Dupla Piramis koncertlemez jelent meg felújítva, vinylen

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő