Több mint egymillió forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című, 1924-es verseskötetének dedikált példánya az Antikvárium.hu vasárnap zárult online árverésén. A magas áron elkelt dedikált tételek között szerepelt mások mellett egy Gárdonyi-regény, egy Radnóti-kötet, illetve egy Harry Potter-kötet, amelyet a szerző, J.K. Rowling is aláírt – közölték a szervezők,

A 23. Dedikált könyvek és kéziratok árverésén október 3-a és 13-a között a szervezők több mint kétszáz dedikált kötettel várták az érdeklődőket.

Az aukciós platformon rekordösszegért, egymillió-harmincezer forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című kötetének 1924-ben megjelent első kiadása. A szerző által aláírt, sajtóhibák jegyzékével és tartalomjegyzékkel ellátott, a szegedi Koroknay Nyomdában nyomtatott kötetre harmincegy licit érkezett – tájékoztattak.

Gárdonyi Géza 1903-ban megjelent Az a hatalmas harmadik című regényéért egymillió forintot fizetett a győztes, aki negyvenedik licitálóként tette meg ajánlatát az online aukción. Az 1903-ban megjelent, aranyozott vászonkötéses kötetet a szerző Szűry Dénesnek dedikálta.
730 ezer forintért kelt el Kossuth Lajos 1886-ban írt levele, amelyet Dr. Váli Béla úrnak címzett. A levél végén Kossuth Lajos jól olvasható aláírása látható.

650 ezer forintot fizetett új tulajdonosa Radnóti Miklós Újhold című, Buday György fametszeteivel illusztrált, 1935-ben megjelent kötetéért. A költő és az illusztrátor által is aláírt, számozott verseskönyvből ez volt a 23-as számú – tájékoztattak a szervezők.

Több mint félmillió, pontosan 556 ezer forintot ért az aukción Szerb Antal A Pendragon-legenda című regényének 1934-ben megjelent, a szerző által is dedikált első kiadása.

Ugyancsak a félmillió forintnál is értékesebb kötetek közé került az aukció egyik különlegességének számító, J.K. Rowling sajátkezű aláírásával ellátott Harry Potter és a Titkok Kamrája című regény.

A közkedvelt sorozat második kötetének ezt a példányát a szerző egy bizonyos Nurarinak dedikálta. A kiadvány 550 ezer forintot ért a szerző magyarországi rajongójának – áll a szervezők a közleményében.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

David Gilmour kijött a "dagonyából" - elkelt a Pink Floyd katalógusa

Michael Jackson kabátját és John Lennon erősítőjét is elárverezik

Több mint száz éve indult el a Disney meséje

Ma van a kenyér világnapja

Kezdőőődik! Jön az „All I Want For Christmas Is You” jubileumi kiadása

36 évvel ezelőtt a Bon Jovi negyedik stúdóalbuma a Billboard csúcsára ért

Költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság a baglyok szaporodását

Márciusban érkezik a Iron Maiden dokumentumfilm

Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

52 éve Michael Jackson először állt az amerikai slágerlista élére

Közel négy évtizede robbant be a zenei szénára Cyndi Lauper

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő