Michael Jackson egyik kabátja és John Lennon első, a Beatles-el használt erősítője várhatóan több százezer brit fontért talál gazdára, amikor a jövő hónapban aukcióra bocsátják az Egyesült Királyságban – jelentette a Reuters és a PA Média/DPA hírügynökség.

Több mint 350 ritka és egyedi zenei relikvia, köztük hangszerek, kéziratok és autogramok kerülnek kalapács alá a Propstore aukciósház négynapos árverésén, amely november 15-én kezdődik.

A kollekcióban szerepelnek olyan tárgyak is, amelyeket olyan legendás zenészek használtak vagy viseltek, akik ma már nincsenek köztünk, mint, például George Michael, Prince és Jimi Hendrix, csakúgy, mint napjaink sztárjai, köztük Harry Styles és Stormzy használati tárgyai.

Michael Jackson fekete-arany, military stílusú kabátját, a hozzá tartozó, a norvég rapper, a Jackson család barátja, Omer Bhatti magángyűjteményéből származó fotókkal, 200 000 és 400 000 brit font közé becsülik.

A “Beat It” című klasszikus Jacko dal bekeretezett kézirata, amely állítólag a pop királya saját kezével vetett papírra, várhatóan 40 000 és 80 000 brit font közötti összegért talál gazdára.

Lennon 1962-es erősítőjének értékét 100 000 és 200 000 brit font közé becsülik. Egy másik, a gombafejűekhez kapcsolódó aukciós tétel, “A Life With The Beatles” című könyv, amelyet Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr aláírt és várhatóan 10 000 és 20 000 brit font között fog elkelni.

Az árverési tételek között található Prince polifonikus analóg szintetizátora is, amelyet a “Purple Rain” felvételei során használtak. Ennek értéke 50 000 és 100 000 brit font között mozog.

Kalapács alá kerül továbbá egy Noel Gallagher által aláírt gitár, amelyen a korai Oasis fellépések során játszott. A hangszer értékét 25 000 és 50 000 brit font közé becsülik. Nem ez lesz egyébként az egyetlen hangszer, amely az Oasis tagjához köthető az árverésen: összesen 15 gitár talál majd új gazdára, azok közül,  amelyeket korábban Noel Gallagher birtokolt és játszott is rajtuk.

“Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk a legnagyobb Oasis gitárgyűjteményt, amely valaha is piacra került, lehetőséget adva a rajongóknak arra, hogy megszerezzék a brit zenei történelem egy darabját” – mondta Mark Hochman, a Propstore zenei szakértője.

Egy Kurt Cobain által írt kézzel írt levél, amelyben zenei videóra vonatkozó igényét írja le, várhatóan 15 000 és 30 000 brit font között fog kel el.

A szervezők az aukció teljes bevételét körülbelül 2 millió brit fontra becsülik.

Fotó: Andrew Matthews/PA Images/Getty Images

David Gilmour kijött a "dagonyából" - elkelt a Pink Floyd katalógusa

Michael Jackson kabátját és John Lennon erősítőjét is elárverezik

Több mint száz éve indult el a Disney meséje

Ma van a kenyér világnapja

Kezdőőődik! Jön az „All I Want For Christmas Is You” jubileumi kiadása

36 évvel ezelőtt a Bon Jovi negyedik stúdóalbuma a Billboard csúcsára ért

Költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság a baglyok szaporodását

Márciusban érkezik a Iron Maiden dokumentumfilm

Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

52 éve Michael Jackson először állt az amerikai slágerlista élére

Közel négy évtizede robbant be a zenei szénára Cyndi Lauper

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő