A november 15-i est Magyarországon legismertebb fellépője Ken Laszlo. A 70 éves énekes Gianni Coraini néven született Mantovában, művésznevének második tagját Kertész Mihály Casablanca című legendás filmje egyik főhősétől, Victor Lászlótól kölcsönözte.

Az italo disco sztárjai, Ken Laszlo, Fred Ventura és Miko Mission adnak koncertet november 15-én a fővárosi UP Rendezvénytérben koncerteznek.. A Retro Disco Show 2024 – 40 éves az italo disco című rendezvény a hetvenes évek végén indult, de a nyolcvanas években rendkívül népszerűvé vált műfaj akkori ismert olasz előadóit vonultatja fel. Ken Laszlo tíz évvel ezelőtti budapesti koncertje után tér vissza – írják közleményükben a szervezők.

Az italo disco az underground dance, a pop és az elektronikus zene elegyéből alakult ki. A dalokban elektronikus dobokat, dobgépeket, szintetizátorokat és időnként vocodert használtak, az énekesek angolul énekeltek. A műfaj legnagyobb sztárjai a nyolcvanas években a Baltimora, Den Harrow, Fancy, Gazebo, Ken Laszlo, Mike Mareen, Fred Ventura, Miko Mission, Giorgio Moroder, Sabrina, a Scotch és Spagna voltak.

A november 15-i est Magyarországon legismertebb fellépője Ken Laszlo karrierje a nyolcvanas években, a diszkókorszak hódító útjával kezdődött, első kislemezével, a Hey Hey Guy-jal 1984-ben azonnal berobbant a köztudatba, és nemcsak a táncos szórakozóhelyek, hanem a rádiós szerkesztők egyik kedvencévé is vált. 1985-ben Tonight című dala lett sláger, egy évvel később a Don’t Cry, majd 1987-ben a 12345678-tel hódította meg a diszkóklubokat. Az italo disco népszerűségének csökkenésével a kilencvenes évektől kevesebbet lehetett hallani róla, ám manapság is rendszeresen énekel Európa-szerte retróbulikban.

Az UP Rendezvénytérben először lép Magyarországon színpadra a szerzőként ma is sikeres, sokoldalú italo disco előadó, Fred Ventura, akinek leghíresebb dalai közé tartozik a The Years, a Lost in Paris és a Night and Day. Az est során előadja egykori slágereit dalait a 79 éves veterán Miko Mission (eredetileg Pier Michele Bozzetti) is, aki vokalistájával, Angela Moy’-jal fogja elénekelni legismertebb dalait, köztük a How Old Are You-t, a Two for Love-ot, a The World Is You-t és a Let It Be Love-ot.

Forrás: MTI

Először jelenik meg lemezen a Mini 1993-as sportcsarnokbeli koncertje

Varázslatos búcsút tervez a Uriah Heep

Cher, a Foreigner és Mary J Blige már visszavonhatatlanul a rock halhatatlanjai közé kerültek

Budapestre jöbbek az italo disco legnagyobb sztárjai

Közel négy évtizede az A-ha zenetörténelmet írt

37 éves az INXS legsikeresebb albuma

A mai nap kétszeresen jelentős a Queen történetében

Alice Cooper: A hard rock egyedülálló, 50 év alatt sem vesztett semmit a szépségéből

Papp Lászlónak állít emléket a Déryné Társulat ősbemutatója

Remek zenei anyagokat köszönhetünk a mai napnak – tengeren innen és túl

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő