Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton Tatán. A vetélkedőn kétszáznál több cukrász, szakács, pék és felszolgáló munkáját díjazzák – tájékoztattak a szervezők.

A feladatok között egy-egy szakterület legkülönbözőbb kihívásai szerepelnek. A kiírás szerint a szakácsoknak vendégváró falatkákat és egy ötfogásos ínyenc menüt kell elkészíteniük. A cukrászok többek között dísztortával, tányérdesszerttel és apró finomságokkal versenyeznek, de indulhatnak cukrászati artisztika és cukorvirág-készítés kategóriában is.
Az eseményen mindent saját kezűleg, egyedül kell elkészíteni, semmilyen előre gyártott elemet nem használhatnak a versenyzők, akik között megtalálhatók a gasztronómia olimpiai, világ- és Európa-bajnokai.
A különböző ételkészítő szakmákat összefogó versenyt a városi sportcsarnokban rendezik meg, az elkészült ételsorokat, süteményeket és terítékeket a nagyközönség 12 órától 17 óráig díjtalanul megtekintheti.
A rendezvény jelentőségét növeli, hogy a tanulók együtt versenyeznek a felnőttekkel, akik tudásukkal és a nemzetközi programokon szerzett tapasztalataikkal motiválják a kezdőket a fejlődésre és a tanulásra.
Forrás: MTI
Fotó: Getty Images