Minden másképp alakul, ha Nicolas Cage nem nyújtja élete egyik legjobb alakítását a Disznó című filmben. Ez a dráma hívta fel a figyelmet Michael Sarnoski rendezőre, így John Krasinski megláthatta benne azt a filmest, aki alkalmas a Hang nékül: Első nap elkészítésére.

Krasinski a Hang nélkül-franchise teljhatalmú ura, producerként, forgatókönyvíróként, rendezőként és az első rész főszereplőjeként gondoskodott a sikerről, ahogyan most az előzmény, a Hang nélkül: Első nap is az ő védnöksége alatt készült. Ő szemelte ki Sarnoskit maga helyett rendezőnek, mert a Disznó drámaisága és érzékenysége teljesen lenyűgözte.

A Disznóban Cage szarvasgomba-gyűjtögetőt alakít, aki Disznó nevű sertésével túrja ki Oregon erdeiben a csúcskonyha számára vagyont érő csemegét. Disznót elrabolják, s a meggyötört hős elhatározza, hogy felkutatja a kaotikus nagyvárosban. A Disznó 37 díjat nyert, az utóbbi évek egyik legjobb amerikai szerzői filmjének tartják, Sarnoski ázsiója ennek köszönhetően az egekbe szökkent. Ezért kereste meg őt Krasinski.

„Azt kérdezte tőlem: át tudod ültetni a Disznó érzékenységét a Hang nélkül univerzumába? – mesélte Sarnoski az Entertainment Weeklynek, hogyan zajlott első találkozása Krasinskivel. – Én meg belegondoltam, hogy tényleg van közöm a Hang nélkülhöz. A Disznó arról szól, hogy a hős tehetetlennek érzi magát, mert olyan helyzetbe csöppen, amilyennel még soha nem volt dolga. A Hang nélkül szörnyes-inváziós történet, de ugyanez az alapállás: a hősöknek itt is ki kell találni, mi a teendő, amikor teljesen képtelen dolgok jönnek szembe velük. Már csak azt kellett kitalálni, hogyan lehet mindezt teljesen eredeti módon megragadni.”

A Hang nélkül: Első nap, amely jövő héten érkezik a hazai mozikban, a zörejek után tájékozódó idegen lények legelső támadásáról szól. A színhely New York, a hősnő (Lupita Nyong’o – 12 év rabszolgaság) a macskájával, majd nem sokkal később további túlélőkkel (Joseph Quinn /Stranger Things/, Djimon Hounsou /Véres gyémánt/) menekül a veszedelem elől.

Kalapács alá kerül John Lennon elajándékozott napszemüvege

A Gracenote hét magyar aranyat és huszonhárom érmet vár

Miért fogyott le Liam Neeson?

Ezek a legkedveltebb úticélok a Balatonnál

Az Edda Művek nyitja Dj Dominique zárja a Szerencsi Artúr Napok Fesztivált

34 éve jelent meg John Bon Jovi Oscar-díjas felvétele

A Király nem csak a zenébe adta bele szívét-lelkét

Ma van a Hold világnapja

Isten éltesse Carlos Santanát!

Kökény Attila a rajongóival és Rakonczai Viktorral ünnepel

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő