A Music Business Worldwide információi szerint a Queen  és a Sony Music egy rekordösszegű, 1 milliárd fontos üzlet megkötésének utolsó tárgyalási fázisához ért, amelynek keretében a legendás banda eladja a teljes zenei katalógusát.

Az új tulajdonos, a Sony Music  a Queen zenéje feletti,  valamint annak terjesztéséhez fűződő jogok mellett, megkapja szerzői – és  kiadói jogokat, valamint a 2018-as “Bohém rapszódia” című filmből, befolyó bevételeket és egyéb licensz jogokat.

A Disney Music Group birtokolja a zenekar zenei katalógusát Észak-Amerikában, míg a Universal Music Groupnak globális terjesztési megállapodása van a Disney-vel. A zenekar tagjai – Brian May, Roger Taylor, John Deacon és a néhai Freddie Mercury örökösei – egyenlő részesedéssel rendelkeznek a Queen Productions Ltd. nevű cégben, amely a Queen katalógusát birtokolja az Egyesült Államokon és Kanadán kívüli. Források szerint mindenki saját ügyvédjével képviselteti magát a tárgyalásokon, az ügyvédeknek pedig együtt sikerült összehozniuk az üzletet. A tárgyalások hosszadalmasok voltak, mivel a zenekar tagjai és Mercury örökösei biztosak akartak lenni abban, hogy a Queen katalógusa megfelelő kezekbe kerül.

A hírek szerint, ezentúl a UMG és a Disney fogja terjeszteni a legendás zenekar zenéjét Észak-Amerikában, de a bevételek a Sony-hoz folynak be A világ többi részére vonatkozóan (2026-ig vagy 2027-ig) minden jog átkerül az UMG-től a Sonyhoz.
A megállapodás részét azonban nem képezik az élő előadásokból származó bevételek, ezek felett továbbra is Brian May és Roger Taylor rendelkezik. A Queen két tagja, Adam Lamberttel kiegészülve az elmúlt években számos sikeres koncertet adott, és a turnéikra világszerte milliók kíváncsiak.

A Queen munkássága kétség kívül rendkívül értékes: a Luminate szerint, 1991 óta a zenei katalógusuk közel 38 millió dolláros bevételt generált az Egyesült Államokban és mintegy 41,7 milliárd globális streamelést ért el.

Fotó: Denis-O’Regan /©Queen Productions Ltd

Eddig 2,2 millió eurót hozott a fizetős belépés Velencének

Kalapács alá kerül John Lennon elajándékozott napszemüvege

A Gracenote hét magyar aranyat és huszonhárom érmet vár

Miért fogyott le Liam Neeson?

Ezek a legkedveltebb úticélok a Balatonnál

Az Edda Művek nyitja Dj Dominique zárja a Szerencsi Artúr Napok Fesztivált

34 éve jelent meg John Bon Jovi Oscar-díjas felvétele

A Király nem csak a zenébe adta bele szívét-lelkét

Ma van a Hold világnapja

Isten éltesse Carlos Santanát!

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő