David Gilmour szeptember 6-án adja ki új albumát, a „Luck And Strange”-et, amelynek első előfutárát, a „The Piper’s Call” már bemutatta. Most itt az album második kislemeze, a  „Between Two Points”, amelyet a legendás zenész lányával, Romany-val készített.

A „Between Two Points”, a Montgolfier Brothers egy 1999-es dalának feldolgozása, amelyet Gilmour lánya, Romany Gilmour közreműködésével adott elő.

“Pollyval már 30 éve írunk zenét együtt. A pandémia alatt összehozott élő előadások azonban megmutatták nekünk, hogy milyen gyönyörű hangja van Romaninak. A hárfajátéka meggyőzött minket arról, hogy részben szakíthatunk a múlttal, amelyhez olyan erősen kötődtünk – az összes szabállyal, és az egyik pillanatban azt éreztem, hogy kidobhatom az említett szabályokat az ablakon, és egyszerűen azt tehetem, amit csak akarok. Ez hatalmas örömöt okozott nekem” – mondta David Gilmour.

Gilmor komolyan bevonta a családját a „Luck And Strange” készítésébe, hiszen az album dalainak nagy része a pandémia idején született. Majdnem az összes dalszöveg szerzője David felesége, Polly Samson;  lányuk  Romani énekel és hárfán játszik a most bemutatott  “Between Two Points” című számban,  egyik fiuk  Gabriel a háttér vokálokért felelt a másik, Charlie írta a “Scattered” című dal szövegét írta. Es még sorolhatnánk a „családi vállalkozás” részleteit.

A „Luck And Strange” Gilmour első, új zenéket tartalmazó albuma kilenc év után,  amikor kiadta a „Rattle That Lock”-ot. Az új album borítója a híres fotográfus, Anton Corbijn munkája.

Kalapács alá kerül John Lennon elajándékozott napszemüvege

A Gracenote hét magyar aranyat és huszonhárom érmet vár

Miért fogyott le Liam Neeson?

Ezek a legkedveltebb úticélok a Balatonnál

Az Edda Művek nyitja Dj Dominique zárja a Szerencsi Artúr Napok Fesztivált

34 éve jelent meg John Bon Jovi Oscar-díjas felvétele

A Király nem csak a zenébe adta bele szívét-lelkét

Ma van a Hold világnapja

Isten éltesse Carlos Santanát!

Kökény Attila a rajongóival és Rakonczai Viktorral ünnepel

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő