Forgalmi és nosztalgiajárművek, vezetett csarnoklátogatás és szakmai érdekességek is várják a közönséget szombaton a BKV idei első nyílt napján a Száva kocsiszínben, a budapesti Üllői úton.

A nagyközönség 10 év után újra bepillanthat a Száva telephely mozgalmas életébe – derül ki a Budapesti Közlekedési Zrt., a BKV közleményéből.
A nyílt napon a látogatók a telephelyről üzemeltetett két járműtípus mellett közelebbről megtekinthetik a forgalomból jól ismert KCSV és T5C5 (Tátra) villamosokat, valamint a nosztalgiaflotta 611-es egyedi darabját és az ikonikus UV-villamost. Különleges bemutatóval is készülnek a kocsiszín dolgozói, daruval a levegőbe emelnek egy Tátra villamost – olvasható a tájékoztatóban.

A telephelyen két vezettet túra is várja a közönséget: a járműszerelő csarnokban egy CAF és egy Hannoveri járművet felülről, egy Hannoverit pedig a szerelőaknából alulnézetből is meg lehet majd tekinteni, a villamosok felsővezetékének áramellátásáért felelős áramátalakítóban pedig annak főbb egységeit és működésének technikai részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.
A közönség részt vehet a Tátra-szimulátor bemutatóján, és korlátozott számban kipróbálhatja a berendezést. A túravezetésekre és a szimulátorbemutatóra előzetes regisztráció szükséges, a regisztrációs linkek a program előtti napokban lesznek elérhetők a BKV honlapján – írták.

A gyerekeket duplacsuklós Játszóbusz várja, valamint a Muki teherszállító mozdony, amelyen a telephelyen belül lehet utazni. A gyűjtőknek lehetőségük nyílik BKV-s relikviák és ajándéktárgyak megvásárlására.
A rendezvény napján a Határ út és a Száva kocsiszín között R42-50-es számmal, normál díjszabással igénybe vehető Tátra és MUV-villamosok szállítják a látogatókat. A járatok a Határ útról a rendezvény időtartama alatt minden óra 00 és 30 perckor, a kocsiszínből pedig minden óra 27 és 57 perckor indulnak.

Budapesten a 19. század végén és a 20. század elején 24 villamos-kocsiszín épült. Mára, a fogaskerekű telephelyét is beleszámolva, tíz remíz működik. A Kőbánya és Kispest határán álló Száva kocsiszínben a fővárosi villamosflotta legfiatalabbjának számító CAF villamosokat és a TW 6000-es, népszerű nevén Hannoveri villamosokat tárolják, és javítják – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Fotó: Fortepan / UVATERV

Folytatódott a hollywoodi hangulat a cannes-i filmfesztiválon

Sir Paul McCartney az első fontmilliárdos brit zenész

A Pink Floyd nagysikerű albuma blue ray-en jelent meg

46 éves a Grease emblematikus slágere

Lemaradt Csepregi Éva életműkoncertjéről? Itt a nagy alkalom, hogy átélje!

Cseh Tamás kiadatlan dalai jelennek meg vinylen

Fergeteg Party és TNT koncert is várja a nagyközönséget az idei Plázs szezonyitóján

Új klipet kapott a „Let It Be”

38 éve mutatkozott be a Top Gun

David Gilmour ősszel koncertkörútra indul

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő