November 17-től karácsonyi díszbe öltözik Budapest belvárosának egyik legnagyobb karácsonyi tere: nyit a Vörösmarty Classic Xmas, amely tavaly megújult arculata mellett idén újabb látványosságokat is ígér. Válogatott, minőségi kiállítók, a klasszikus karácsonyi tradícióhoz illő kézműves termékek és gasztronómiai kínálat, többek között fix áras, 1500 forintos ételek is várják az adventezőket.

2022-ben esztétikus, új ruhát kapott, idén pedig már teljes szépségében, egy átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd a tér közepén a Vörösmarty szobor a Vörösmarty Classic Xmas vásári forgatagában.

De nem ez lesz az egyetlen újdonság Budapest legrégebbi, tavaly megszépült karácsonyi vásárában. A tér középpontjában álló szobor köré ledfal épül, amely egyfajta multimédiás információs pontként is szolgál, hiszen a sokrétű információs tartalmak mellett a látogatók akár a felületen egy QR kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek, egyedi élménnyel kiegészítve a vásározást.

Itt kap helyet az a grandiózus fényfüzér, amely a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan idén is majd az egyik legnépszerűbb szelfi pontnak bizonyul, csakúgy mint a Váci utca felől a Vörösmarty térre érkezőket fogadó zöld és piros színekben pompázó, gyönyörűen díszített, grandiózus Classic Xmas-karácsonyfa is.

A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Kristálypalotán díszelgő óriási karácsonyfa dekoráció, és a tér népszerű attrakciójának ígérkezik a gyerekek kedvence, egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is, amelyre az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek a Vörösmarty téri Oroszlános kút ünnepi díszítésében.

Idén látványos multimédia-kiállítás is várja a Vörösmarty térre érkező látogatókat, akik az Alice Csodaországban  fény-installációként testet öltött mesealakjai között sétálva elmerülhetnek a híres mese varázslatos képzelet birodalmában.

A Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják a közönség számára. Kürtőskalács variációk, mézeskalács, klasszikus karácsonyi ételek, házias ízek – lángos, rétes, flódni, sült gesztenye, gulyás udvari fogásokés a töltött káposztától a bbq falaton át egészen az ízletes kolbászig – vásári ételek sora kerülhet a látogatók tányérjára.

A tavalyi évhez hasonlóan, a szervezők idén is gondoskodtak róla, hogy minden pénztárcának megfelelő étel- és ital kínálat várja a látogatókat: lehet majd borpárosítással ajánlott menüt is választani, de kivétel nélkül minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel is, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A kézműves kiállítók a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat, amelyek A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett edukációs helyszínként lesz felállítva az a kézműves ház, ahol az érdeklődő gyerekek hétvégente különböző kézműves fortélyokat bemutató foglalkozásokon vehetnek részt.

A Vörösmarty Classic Xmas szervezői a kiálltók mellett támogatói helyet biztosítanak a Heim Pál Gyermekkórháznak is.

Közel 20 százalékkal nagyobb az idei karácsonyi költségvetésünk

Csepregi Éva az első előadóművész, aki bélyegre kerül

Közel százezer fontért kelt David Bowie két dalának kézirata

Újabb fontos dolgokat árult el Ridley Scott az új Gladiátor-filmről

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit

A karácsonyi kidőszakban figyeljünk jobban a levél- és csomagfeladásra

Jövő héten indul a jegyértékesítés a 2024-es foci EB-re

A divat és a Beatles történetén át mesél az életéről Ringo Starr

A slágerlisták élvonalában debütált Dolly Parton rockalbuma

Nagy összegekért keltek el egy prágai árverésen Václav Havel személyes tárgyai

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő