Ismét nyolc magyarországi lemezbolt részvételével, különleges hazai és nemzetközi megjelenésekkel várja az érdeklődőket a lemezboltok napja április 20-án, szombaton. A tizenhetedik alkalommal megszervezett nemzetközi rendezvény, a Rekord Store Day – vagyis a lemezboltok napja – idei nagykövete a Paramore együttes.

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt (RSD). A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult; Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez.
A lemezkiadók és az előadók minden évben világszerte különleges fizikai hanghordozókkal készülnek erre a napra. Az RSD-t harminc ország mintegy ezer boltjában tartják, a vinyl reneszánszának köszönhetően Magyarországon immár kilenc hanglemezbolt kapcsolódik az eseményhez. A Wave és a Musicland/Neon Music mellett a szintén budapesti Deep, MG Records, a Kalóz Records, a Lemezkuckó, a Soul Cure Records, valamint a dunaújvárosi 777 és a szegedi Néma Papagáj várja a vásárlókat és a zenerajongókat extra nyitvatartással és programokkal, minikoncertekkel, exkluzív kiadványokkal, kedvezményekkel.

Az RSD-re megjelenő különleges magyar kiadványok közé tartozik Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című, fehér márvány színű LP-je, a Dope Calypso Giddy Up című korongja, valamint Pogár László és Sívó Dániel Equinox/Resolution című kislemeze.
Fekete Jenő szombaton 14 óra 30 perctől az Üllői úti MG Recordsban rövid akusztikus koncert keretében mutatja be új dupla lemezét, a Sáraranyt, amelyet dedikál is. A tizenhat oldalas booklettel és kézzel sorszámozott litográfiával ellátott kiadvány a megszokott fekete lemezeken kívül további száz darab sorszámozott sárarany színű korongon is forgalomba kerül.
A Tivadar utcai Musicland-ban 12 óráról lesznek koncertek és dj-szettek, fellép mások mellett Pogár László (Black Bartók, Hangmás), Szabó Benedek (Galaxisok), Pándi Balázs és Soma (Galaxisok/Platon Karataev).

A négyszáznál is több exkluzív nemzetközi kiadvány között lesz mások mellett a The 1975 Live at Gorilla című dupla koncertlemeze, a 10,000 Maniacs Playing Favorites című anyaga, Cannonball Adderley két, fél évszázaddal ezelőtti franciaországi dzsesszkoncertje, számos Beatles-különlegesség, a Blur Parklife című albumának 30. évfordulós képlemez verziója, a Buena Vista Social Club legendás 1997-es lemeze, David Bowie Waiting in the Sky-ja, a Doors 1968-as stockholmi koncertje LP-n és CD-n, Elton John Caribou című 1974-es lemeze dupla LP-n, John Lennon Mind Games című EP-je fekete és színes változatban, Ennio Morricone két filmzenéje, Nico 1986-os tokiói koncertje, a Ramones 1975-ös demófelvételei, a Rolling Stones első LP-je, Kim Wilde különleges diszkómixei vagy Frank Zappa Zappa for President című duplalemeze.

A lemezboltok napja idei nagykövete az idén húszéves amerikai rockbanda, a Paramore. Bővebb információk a résztvevő lemezboltok elérhetőségeivel és eseményeivel kapcsolatban a Record Store Day Hungary weboldalán olvashatók.

Forrás: MTI

Folytatódott a hollywoodi hangulat a cannes-i filmfesztiválon

Sir Paul McCartney az első fontmilliárdos brit zenész

A Pink Floyd nagysikerű albuma blue ray-en jelent meg

46 éves a Grease emblematikus slágere

Lemaradt Csepregi Éva életműkoncertjéről? Itt a nagy alkalom, hogy átélje!

Cseh Tamás kiadatlan dalai jelennek meg vinylen

Fergeteg Party és TNT koncert is várja a nagyközönséget az idei Plázs szezonyitóján

Új klipet kapott a „Let It Be”

38 éve mutatkozott be a Top Gun

David Gilmour ősszel koncertkörútra indul

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő