Véget ért a nagy hollywoodi színészsztrájk, fellélegzett a szakma, köztük Ridley Scott rendező is, mert végre folytathatják az új Gladiátor-film forgatását. „Hálistennek vége van, még pár hetet kell forgatnunk – mondta a Deadline-nak. – Kilencven percet már leforgattunk, legalább ennyivel megvagyunk már. Még kilencven percet megyünk” – mondta a rendező, aki néhány további részletet is elárult a készülő produkcióról.

Nem csoda, hogy Scott megkönnyebbült. Az új film, amely a 2000-es Oscar-díjas Gladiátor folytatása, a színészsztrájkon kívül is komoly nehézségekkel nézett szembe. A stábot olyan vádak érték, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak az állatokkal (főleg a lovakkal és a főemlősökkel), tűzeset is történt, amiben hat munkatárs megsérült, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A produkció jelentős részét ismét Máltán forgatták, mint az első rész esetében – emlékezetes, hogy az egyik fontos szereplő, Oliver Reed egy máltai kocsmában kapott szívrohamot, amikor ivászati versenyt folytatott egy amerikai hadihajó matrózaival; a le nem forgatott jeleneteiben ezek után számítógépes trükkök segítségével helyettesítették. A mostani máltai forgatást az ottani kormány azzal hálálta meg, hogy 50 millió dolláros adóvisszatérítést adott a produkciónak, ami kiváltotta az érintett önkormányzatok tiltakozását.

Az új Gladiátor-film cselekménye jóval az első rész története után játszódik, a felnőtté vált Lucius (Paul Mescal), az első részben Joaqiun Phoenix által játszott Commodus császár unokaöccse kalandjait mutatja be. A sztárparádét olyan színészek garantálják, mint Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger és Pedro Pascal.

Gladiator 2 bemutatójára még egy évet várnunk kell, de biztosan megéri. A hazai mozikba a tervek szerint 2024. november 21-én érkezik Ridley Scott produkciója.

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images

Közel négy évszázaddal ezelőtt jelent meg a Master Of Puppets

39 éve nagyot alkotott a Wham

51 éves a "The Dark Side of the Moon"

A Blondie és az Atomic 44 éve ugrott a slágerlisták élére

A Retro Rádióval három 3 napon át nyerhet belépőt a Hungária koncertjére, amit 30 év múlva is emlegetni fogunk!

A kanadai Xavier Dolan lesz a második legjelentősebb szekció zsűrijének elnöke Cannes-ban

Különleges kiadvánnyal ünnepli a "Pyromania" 40. évfordulóját a Def Lepard

Liam Neesonnal tér vissza a „Csupasz pisztoly”

Budapest, Eger és Pécs volt a kedvenc téli úticélunk

Pekingben jövőre óriáspanda rezervátum nyílik

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő