Nem tartja magt nepobébinek Bob Marley fia, Rohan – azaz hevesen cáfolja azt a nézetet, hogy a híres ember gyereke sokkal könnyebben boldogul az életben, mint a közönséges halandók utódai. Rohan Marley az apjáról készülő életrajzi film kapcsán adott interjút nemrég a People magazinnak.

 

 

„Ez nem úgy működik – mondta az 51 éves Rohan Marley a People magazinnak. – Az természetes dolog, ha valaki tiszteli a szülei szellemi örökségét, de tessék csak megnézni, milyen sokan vannak, akik nem. Számomra nem létezik a nepotizmus. Az vagy, aki vagy. Az örökség létezik, a vérvonal létezik, de önmagad kell, hogy legyél, a magad jogán.”

Rohan hű a családi örökséghez, amennyiben ápolja az apja által népszerűsített rasztafari hagyományokat. Ennek jegyében indította útjára tavaly a Lion Order nevű mozgalmat, amely a raszta életstílus előtt tiszteleg gyógyászati termékek forgalmazásával, ami alatt orvosi kannabiszt és a fogyasztásához szükséges eszközöket kell érteni.

Rohan testvére, Ziggy az executive producere a Bob Marley életéről szóló Bob Marley: One Love című filmnek, a producerek között pedig ott van a 36 évesen rákban elhunyt zenész és spirituális vezető egyik özvegye, Rita Marley, valamint egyik lánya, Cedella Marley is.

A film három évet mutat be Marley életéből, az 1976-78-as időszakot, ami sorsdöntő volt a zenész számára. „Ez a néhány év mutatja meg mindazt, amire szükségünk van Bob, az ember megértéséhez, hogy átélhessük, mi mindenen ment keresztül spirituálisan és érzelmileg apaként, férjként és zenészként” – foglalta össze a film lényegét a rendező, Reinaldo Marcus Green a Blavity magazinnak.

Az 1976-os év fontos fordulópont volt Marley életében, ugyanis majdnem agyonlőtték, amikor hét fegyveres megtámadta kingstoni otthonában. Marley a mellkasán és a karján sebesült meg, felesége, Rita fejlövést kapott, meglőtték a zenekar menedzserét és az egyik zenészt is, de csodával határos módon senki nem halt meg. A merényletet állítólag a CIA rendelte meg, mert a nagy tekintélynek örvendő Marley békére hívott fel a politikai forrongások időszakát élő Jamaikában, és hallgatólagosan a regnáló miniszterelnök támogatója volt. A támadás után két nappal Marley sebesülten is megtartotta tervezett koncertjét.

A Bob Marley: One Love című film 2024. február 22-én érkezik a hazai mozikba.

Először jelenik meg lemezen a Mini 1993-as sportcsarnokbeli koncertje

Varázslatos búcsút tervez a Uriah Heep

Cher, a Foreigner és Mary J Blige már visszavonhatatlanul a rock halhatatlanjai közé kerültek

Budapestre jöbbek az italo disco legnagyobb sztárjai

Közel négy évtizede az A-ha zenetörténelmet írt

37 éves az INXS legsikeresebb albuma

A mai nap kétszeresen jelentős a Queen történetében

Alice Cooper: A hard rock egyedülálló, 50 év alatt sem vesztett semmit a szépségéből

Papp Lászlónak állít emléket a Déryné Társulat ősbemutatója

Remek zenei anyagokat köszönhetünk a mai napnak – tengeren innen és túl

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő