Szombaton a címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól, a házigazda német válogatott pedig 2-0-ra legyőzte a dán csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől. Vasárnap spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét.

A berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen Olaszország nem találta az ellenszert az ellenfél játékára, a találkozó két gólját Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.
Svájc 11 mérkőzés, 1993. május 1. után először győzte le az olaszokat, és sorozatban másodszor jutott negyeddöntőbe az Eb-n. A 2021-ben – részben Budapesten – rendezett tornán az akkor világbajnoki címvédő franciákat ejtette ki tizenegyespárbajban.

Bellingham megmentette, Kane továbbfejelte az angolokat az első vasárnapi nyolcaddöntőn. Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A legutóbbi kontinensviadalon döntős angolok a második félidő ráadásának ötödik percében Jude Bellingham ollózós góljával mentették hosszabbításra az összecsapást, aztán a folytatás első percében Harry Kane fejesével fordítottak.
Anglia jövő szombaton Svájccal találkozik a düsseldorfi negyeddöntőben.

A magyar válogatottat is felvonultató A csoport győztese nagyot csatázott a riválissal, a találkozón a németektől kettő, a dán együttestől egy gólt vettek el videobírós ellenőrzés után. A második félidőben Kai Havertz büntetőből, Jamal Musiala pedig akcióból volt eredményes, utóbbi a Nationalelf történetének legfiatalabb gólszerzője lett a kontinenstornák egyenes kieséses szakaszát tekintve.

Luis de la Fuente spanyol csapata vasárnap óriási fölényben játszott, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.
A spanyol válogatott a negyeddöntőben a házigazda németekkel találkozik jövő pénteken.

Ma folytatódnak a nyolcaddöntők, amikor Franciaország Belgiummal, Portugália pedig Szlovéniával találkozik.
Holnap pedig a Románia-Hollandia és az Ausztria-Törökország összecsapásokkal érnek véget a nyolcaddöntők.

Forrás: MTI

Fotó: Daniel Reinhardt/picture alliance via Getty Images

Halála után tíz nappal a pop királya ismét a csúcson volt

Roger Waters nem akar újra Pink Floydot

Újabb kánikulával érkezik a hétvége

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

A Neoton slágereire táncolhatunk a homokon a siófoki Plázson

A Rolling Stones alapítója a mai napon csatlakozott a 27-esek klubjához

Állítólag egyre nő a Mission: Impossible 8 költségvetése

Újabb válogatás albummal jelentkezett Neil Young és a Crazy Horse

Wim Wenders lesz a Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendége

Retróhétvégét tart a MÁV-Volán-csoport a Balatonnál

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő