Jövő hónapban, október 25-én hivatalosan is megjelenik a Queen debütáló albumának teljesen felújított kiadása – fontos fejezet ez a zenekar történetében,  több mint fél évszázaddal az eredeti bemutatkozó korong megjelenése után.

A Queen nevét viselő, első album, amely 1973-ban jelent meg, most újrakeverve, remasterelve és helyreállítva szólal meg úgy, ahogy a zenekar mindig is szerette volna. Hogy az ú kiadás a mű legteljesebb verziója legyen, új  alternatív felvételekkel, demókkal és élő koncertfelvételekkel kiegészítve jelenik meg – így a dallista is új lesz. Ez az első alkalom, hogy a legendás brit együttes albuma új sztereó keverést kap.

A 6 CD + 1 LP-s „Queen I” box setre 63 dal került fel, amelyek közül 43 teljesen új mix. A kiadvány magában foglalja az eredeti albumot a dalok helyreállított dalsorrenddel, emellett intim stúdiófelvételeket, demókat, ritka koncertfelvételeket, emellett eddig soha nem hallott felvételeket, köztük az első élő fellépésükét Londonban, 1970. augusztusából. Az 1973-as kiadásból kimaradt „Mad The Swine” című dal visszakerült az eredeti dallistába. A kiadvány egy 108 oldalas könyvvel is kiegészül, amely kézzel írott dalszövegeket és emléktárgyakat tartalmaz. Előrendelés itt.

„Ez nem csak egy remasterelt kiadvány” – írja Brian May a CD borítójának jegyzeteiben –  „ez a Queen teljes debütáló albumának 2024-es újra felépített változata, amelyet visszatekintve, „Queen I”-nek neveztünk el”. „Minden előadás pontosan olyan, mint ahogyan eredetileg megjelent 1973-ban, de minden hangszert felülvizsgálva, hogy azt a ‘valós’ ambient hangzást produkálják, amelyet annak idején is szerettünk volna. Az eredmény a ’Queen’, ahogyan a mai tudásunk és technológiák mellett szólna.” A ‘Queen I’ az a debütáló album, amelyről mindig is álmunk volt, hogy bemutathassunk nektek.”

Fotó: Facebook/Queen

Elhunyt Rosie, a világ legöregebb cicája

36 éves a U2 egyik legkedveltebb slágere

Ma van a béke nemzetközi napja

Új videoklippel jelentkezett a Queen

41 éve a Kiss tagjai felfedték a valódi arcukat

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

A magyarok továbbra is szeretnek Horvátországba járni

Újra összeállt a legendás Kern-Koltai páros

David Gilmour új albuma már az első héten a brit slágerlista élére tört

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő