A rajongók először 1983. szeptember 18-án, az MTV-n láthatták a védjegyüknek számító smink nélkül a Kiss tagjait. A zenekar interjút adott a zenecsatornán, ahol a “Lick It Up” című albumukat népszerűsítették, amelyet ugyanazon év decemberében dobtak piacra. A mai napon, négy évtizede a Kiss egy teljesen új korszakot indított el – a zenéjében és megjelenésben is.

Miután 1983-ban júniusában a Kiss befejezte a Night Tour/10th Anniversary Tour elnevezésű koncertkörútját, azonnal stúdióba vonult, hogy nekiálljanak a következő albumuknak, amit a csupán két hónap alatt fel is vettek. Az új, „Lick It Up” című zenei anyag tovább vitte azt a keményebb hangzást, amit a Kiss az 1982-es „Creatures of the Night” című albumával indított el.

Emellett a „Lick It Up” több szempontból is fordulópontot jelentett a zenekar életében: egyrészt az Kiss visszaszerezte a kissé megkopott népszerűségét, másrészt rajongók egy újabb generációja előtt  mutatkozott be sikeresen, valamint elindította a Kiss “unmasked” korszakát, ami a 90-es évekig tartott.

Egy, a „KISSology Vol. Two”-hoz készült interjúban Paul Stanley egyenesen azt állította, hogy a „Lick It Up” számára az hozta meg a sikert, hogy smink nélkül jelentek meg.  “Az emberek akkoriban már inkább a szemükkel hallottak, mint a fülükkel, főként azért, mert a „Creatures of the Night” vitathatatlanul jobb album volt, mint a „Lick It Up”  – mondta a Kiss zenésze, sőt azt is kijelentette, hogy az album sikerének titka kizárólag az, hogy „ledobták a maszkot”, és a rajongók láthatták az igazi arcukat. “Az egyetlen ok, amiért úgy gondolom, hogy az emberek több példányban vásárolták meg a „Lick It Up”-ot, mint a „Creatures of the Night”-ot, az az volt, hogy nem viseltünk sminket. Az volt az egyetlen ok.”

Fotó: Pete Still/Redferns/Getty Images

Elhunyt Rosie, a világ legöregebb cicája

36 éves a U2 egyik legkedveltebb slágere

Ma van a béke nemzetközi napja

Új videoklippel jelentkezett a Queen

41 éve a Kiss tagjai felfedték a valódi arcukat

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

A magyarok továbbra is szeretnek Horvátországba járni

Újra összeállt a legendás Kern-Koltai páros

David Gilmour új albuma már az első héten a brit slágerlista élére tört

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő