Az összetéveszthetetlen hangú Charlie október 26-án a legkedveltebb slágereit hozza el a Budapest Sportaránába, a Chalie 77 koncertre, ahol biztosan felcsendülnek dalok a legutóbbi nagylemezéről is. Hallgassa ezen a hétvégén, szeptember 20 és 22 között is a Retro Rádiót és játsszon velünk a páros belépőért a Charlie 77 koncertre!

Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, eredetileg balett táncosnak készült. A táncos álmokat azonban a zene váltotta fel és székesfehérvári gimnazista évei során megalapította első rockegyüttesét. Később, ha táncosként nem is, de színészként is feltűnt, és színházban is szerepelt.

Charlie a magyar pop- és rocktörténet legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvóshangszereket, és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekarra lettek, ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott.

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig azáltala megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni.

Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel.

Charlie legnagyobb slágerei ezúttal október 26-án, a Budapest Sportarénában csendülnek fel, ahol ön is ott lehet, ha a hétvégén a Retro Rádióval játszik, ahol hétfőtől péntekig 16 páros belépő talál gazdára a Charlie 77 koncertre.
Nem kell mást tennie, csak hallgassa a Retro Rádiót ezen a hétvégén is, péntektől vasárnapig, ha pedig meghallja a játékfelhívást, telefonáljon tízedikként, és ha tudja melyik dal előtt szólt a felhívás, az öné lehet egy páros belépő az október 26-ai -i Charlie77 koncertre a Budapest Sportarénában.

Először jelenik meg lemezen a Mini 1993-as sportcsarnokbeli koncertje

Varázslatos búcsút tervez a Uriah Heep

Cher, a Foreigner és Mary J Blige már visszavonhatatlanul a rock halhatatlanjai közé kerültek

Budapestre jöbbek az italo disco legnagyobb sztárjai

Közel négy évtizede az A-ha zenetörténelmet írt

37 éves az INXS legsikeresebb albuma

A mai nap kétszeresen jelentős a Queen történetében

Alice Cooper: A hard rock egyedülálló, 50 év alatt sem vesztett semmit a szépségéből

Papp Lászlónak állít emléket a Déryné Társulat ősbemutatója

Remek zenei anyagokat köszönhetünk a mai napnak – tengeren innen és túl

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő