A The Police 1979 szeptember 30-án karrierje során először  érte el a brit slégerlista csúcsát, mégpedig a „Message In A Bottle” című dalukkal. Ez volt a zenekar második albuma, a “Reggatta de Blanc” beharangozó kislemeze, és ez lett a harmadik Top 20-as slágerük a hazájukban.

A dal Sting szerzeménye, aki az elszigeteltség és a kapcsolat utáni vágy témáit boncolgatta – elmondása szerint születése egy egyszerű gitárriffből indult ki, amely később a szám védjegyévé vált. A banda tagjai, Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos pedig jelentős mértékben hozzájárultak a dal dinamikus hangzásához, amely a reggae és a rock elemeit ötvözi.

A „Message in a Bottle” nemcsak az Egyesült Királyságban aratott nagy sikert, ahol az első helyre került a slágerlistákon, hanem világszerte is a zenekar egyik legismertebb dalává vált. Igaz, az Egyesült Államokban „nem ért el az üzenet”: „Message in a Bottle” a Billboard Hot 100-on a csak a 74. helyig jutott

Ennek ellenére a dal az évek során igazi klasszikussá vált, és a The Police meghatározó számaként tartják számon. Sting többször említette, hogy a dal központi üzenete az, hogy minden ember hasonló érzésekkel küzd, a magánytól való félelem pedig egyetemes.

Fotó:  John Rodgers/Redferns/Getty Images

Elment a Beverly Hills-i Zsaru Tarrget nyomozója

A Police palackpostája 45 éve elért a brit rajongókhoz

Ingyenes koncertekkel ünnepli a zene világnapját a Magyar Zene Háza

Cher a legjobbat adja magából

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

41 éves lett az Uptown Girl

Ég veled Maggie Smith

Megérkezett Ákos első dupla stúdióalbuma

Ma van a turizmus világnapja

37 éve állt az amerikai slágerlista élére a „Bad”

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő