A Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.

Az idei, meghívásos versenyen ötfős zsűri döntött arról, hogy idén Budapest desszertje a gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét lett. Bretz Bernadett, a műhely vezetője, ahol a nyertes desszetrt készült, elmondta, hogy törekedtek arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagokat használjanak. A brownie-szerű piskóta csokoládé és vaj felhasználásával készült, a mandulás ropogós rétegen tejszínes étcsokikrém és rumos aromájú könnyű gesztenyekrém kapott helyet. A süti belsejében lévő sárgabarackzselé vaníliával, kevés szegfűszeggel és fahéjjal van “megbolondítva”. A sütemény tetejére csokoládébevonat és egy kicsi gesztenyegolyó került – magyarázta Bretz Bernadett.

Az Édes Napok, ahol Budapest a desszertjének választott a gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét is meg lehet kóstplni, Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt csaknem negyven kiállító süteményeivel, csokoládéival és más finomságaival találkozhat a közönség, és idén először jelenik meg a Balaton fagyija és sütije is – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok főszervezője.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Lakos Péter

David Gilmour kijött a "dagonyából" - elkelt a Pink Floyd katalógusa

Al Di Meola és Mike Stern az Erkel Színházban

39 éve a szerelem ereje a slágerlista élére repítette Jennifer Rusht

Szenes Iván dalai előtt tiszteleg a Qualitons a Müpában

Las Vegas-ban ünnepel a 60 éves Scorpions

2026 euróért is kínálnak belépőt a 2026-os téli opimpia megnyitójára

53 éves minden idők egyik legjobb dala

Novemberben Angelina Jolie Maria Callas-ként tér vissza a mozikba

Bogdán Ádám: brutálisan erős mérkőzésre számítok

Aki megnyerhette volna, inkább a pénzdíjat választotta – kalapács alá kerül George Harrison „szent grál” gitárja,

Idén is megválasztották Budapest Desszertjét

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő