Sok sztár a tévé előtt izgulja végig a műsort, amiből kiderül, jelölték-e Oscarra, Paul Giamatti azonban nem tartozik közéjük.
„A menedzserem ébresztett a hírrel, mert éppen aludtam – mondta a színész a The Hollywood Reporternek adott interjújában. – Éjjeli bagoly vagyok, úgyhogy akkor alszom, amikor mások már ébren vannak. Gondoltam, ha jelölnek, majd úgyis szól valaki. Így is lett.”

Giamattit egyszer már jelölték Oscarra, 2006-ban, A remény bajnoka című filmért. A mostani jelölése váratlan volt számára meg nem is, mert már a forgatókönyv alapján sejtette, hogy a Téli szünet, amelynek a főszereplője, nem akármilyen film lesz.

„Alexander (Payne, a forgatókönyvíró-rendező – a szerk.) rengeteg munkát rakott a könyvbe David Hemingsonnal karöltve, úgyhogy már az első változata is briliáns darab lett. Aztán még többet dolgoztak rajta, és sikerült még magasabb szintre emelni. Nagyon tetszett, hogy ez egy hamisítatlan karácsonyi film, de van benne egy csavar, és hiába indul melankolikusan, a végén jól tudnak kijönni a szereplők a történetből. Az meg kész csoda volt, hogy minden színésszel azonnal egy hullámhosszan voltam a forgatáson, nem kellett erőlködni, hogy összecsiszolódjunk.”

A Téli szünet főhőse egy megkeseredett történelemtanár (Giamatti), aki a karácsonyi ünnepekre a bentlakásos gimnáziumban ragad egy problémás diákkal (Dominic Sessa) és a szakácsnővel (Da’Vine Joy Randolph). Mindhárman súlyos lelki terheket cipelnek, és meg kell oldaniuk, hogyan vészelik át együtt az ünnepeket.

A filmet 5 Oscarra jelölték, Gimatti mellett Randolph (legjobb női mellékszereplő), David Hemingson (legjobb forgatókönyvíró), Mark Johnson (a legjobb film producere) és Kevin Tent (a legjobb vágó) érdemelt jelölést.

Giamatti azt is elárulta a HR-nek, mire készül legközelebb. „Nagyon szeretem a horrort, és van egy jó barátom, aki írt egy érdekes kis történetet. Ha minden jól megy, ebben fogok játszani, nagyon szép lenne.”

Közel négy évszázaddal ezelőtt jelent meg a Master Of Puppets

39 éve nagyot alkotott a Wham

51 éves a "The Dark Side of the Moon"

A Blondie és az Atomic 44 éve ugrott a slágerlisták élére

A Retro Rádióval három 3 napon át nyerhet belépőt a Hungária koncertjére, amit 30 év múlva is emlegetni fogunk!

A kanadai Xavier Dolan lesz a második legjelentősebb szekció zsűrijének elnöke Cannes-ban

Különleges kiadvánnyal ünnepli a "Pyromania" 40. évfordulóját a Def Lepard

Liam Neesonnal tér vissza a „Csupasz pisztoly”

Budapest, Eger és Pécs volt a kedvenc téli úticélunk

Pekingben jövőre óriáspanda rezervátum nyílik

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő