A dunaharaszti Karl Cukrászdáé lett az év diós bejglije és szintén ez a cukrászda nyerte az ínyenc kategóriát Bíboros nevű bejglijével, míg az év mákos bejglijének járó díjat a budapesti Még1kiflit Kézműves Pékség kapta – derül ki a Magyar Cukrász Ipartestület tájékoztatójából.

Idén ötödik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. A megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A hagyományos diós kategóriában az aranyérmet Karl Zsolt (Karl Cukrászda, Dunaharaszti) nyerte. Az ezüstérmet Fazekasné Both Anikó(Both Cukrászda, Tolna), a bronzérmet pedig Kiss Károlyné (Major Cukrászda, Budapest) kapta.

A hagyományos mákos kategóriában az aranyérmet Bánki Viktornak (Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest) ítélték oda. Ezüstérmes lett Virágh Krisztina (Némi Kenyér Pékség, Budapest), a bronzérmet pedig Szabó Zsombor (Mignon Cukrászda, Debrecen) kapta.

Az ínyenc kategóriában Karl Zsolt (Karl Cukrászda, Dunaharaszti) nyerte az aranyérmet Bíboros elnevezésű bejglijével, amely egy aszalt szilvás, vörösboros, diós, valamint narancs- és citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített birsalmasajt-töltelékes, hagyományos pozsonyi tésztával készült bejglikülönlegesség.
Az ezüstérmet Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) Téli Ambrózia elnevezésű bejglije, míg a bronzérmet Vámosi Péter (Karl Kávézó, Dunaharaszti) Csendes éj mannája elnevezésű süteménye kapta.

A több kategóriában is dobogós helyezést és ezzel a legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Év Bejglije Kézműves Nívódíj nyertese Karl Zsolt (Karl Cukrászda, Dunaharaszti) lett.

Mint a közleményben kiemelték az idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és mangó is a felhasznált alapanyagok között. A szokásos karácsonyi fűszereken túl – fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj – használtak a versenyzők gyömbért, ánizst, szerecsendiót, csillagánizst és édesköményt.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a szaktekintélyekből álló zsűri, akik mellé “műkedvelő” zsűritagok is csatlakoztak – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

10 album, amely 2025-ben 50 éves

Geszti Péter kapta az Artisjus életműdíját

A svájci hegyekből a reflektorfénybe: Jodokcello először Budapesten

Hat ritka Puskin-kötet tűnt el a holland nemzeti könyvtárból

Mi a közös a Királyban, a Led Zeppelinben és a mai napban?

Több mint hat évtizede a Beatles első albuma meghódította a brit slágerlistát

42 éves lett Donna Summer egyik ikonikus slágere

Életműkiállítás mutatja be Hollywood magyar fotósának ikonikus alkotásait

Dave Gahan ma születésnapos

Ezért vonul vissza Ozzy Osbourne

Befejeződött az új A menekülő ember forgatása

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő