Mick Jaggerék 2006. április 8-án léptek fel először Kínában. A Shanghai Grand Theaterben, 8000 fős közönség előtt tartott koncertről, illetve a gondos előkészületeiről számos történet keringett – többek közt ezekre is fény derül abból az új filmből, amely a Rollong Stones zenetörténeti, sanghaji fellépéséről készült.

A történet szerint Mick Jaggernek a koncert előtt jóvá kellett hagyatniuk a setlistjüket a kínai Kulturális Minisztériummal, illetve több dal, köztük a “Brown Sugar” kezdettől fogva tiltólistás volt. A koncert, a kínai rockpionír, Cui Jian nyitotta meg, aki később visszatért a színpadra, hogy csatlakozzon a zenekarhoz, és közösen előadják a “Wild Horses”-t. Az emlékezetes este, amelyen 18 dalt játszott a Rolling Stones, az “(I Can’t Get No) Satisfaction”-nel zárult.
A napokban bemutatott “London-tól Sanghajig – a Rolling Stones történelmi koncertje a világ másik felén” című film most bevezet minket a zenekar számára fontos show kulisszái mögé.

A sanghaji koncert része volt a Stones „A Bigger Bang” világ körüli turnéjának, amely akkoriban minden idők legsikeresebb turnéja lett: a 2005. augusztusa és 2007. augusztusa közt zajló koncertkörút fellépéseire több mint 4,68 millió jegyet adtak el,  a turné  558,255,524 dolláros bevételt hozott.

Fotó: KMazur/Getty Images

Folytatódott a hollywoodi hangulat a cannes-i filmfesztiválon

Sir Paul McCartney az első fontmilliárdos brit zenész

A Pink Floyd nagysikerű albuma blue ray-en jelent meg

46 éves a Grease emblematikus slágere

Lemaradt Csepregi Éva életműkoncertjéről? Itt a nagy alkalom, hogy átélje!

Cseh Tamás kiadatlan dalai jelennek meg vinylen

Fergeteg Party és TNT koncert is várja a nagyközönséget az idei Plázs szezonyitóján

Új klipet kapott a „Let It Be”

38 éve mutatkozott be a Top Gun

David Gilmour ősszel koncertkörútra indul

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő