Pályafutása nagy kiugrása volt a Gladiátor, a 2000-es szuperprodukció Oscart hozott Russell Crowe-nak, maga a film négy aranyszobrot kapott. Most, hogy elkészült a folytatás, a sztár nem maradéktalanul boldog.

„Kicsit zavar, hogy lett még egy film, mert ugye az én karakterem legutóbb meghalt, úgyhogy egy szavam nem lehetett, hogy mi legyen a folytatásban – mondta Crowe a The Hollywood Reporternek. – De persze hallottam pár dolgot, és kénytelen voltam tiltakozni, hogy jaj, kérem, ez a karakter nem ebben az irányban fejlődik. Persze ennek az okoskodásnak semmi értelme, hiszen nagyon mélyen el vagyok temetve. Szóval kíváncsian várom, hogyan áll össze az új film.”

Crowe már a Gladiátor előtt is jelentős színésznek számított, de nagy szüksége volt arra, hogy a rabszolgává lefokozott Maximus hadvezér szerepében egyszer s mindenkorra bevegye Hollywoodot. „Egyértelmű, hogy ez a film nyitotta meg előttem a kapukat. És őszintén be kell vallanom, hogy egy kicsit szomorú, egy kicsit meg irigy vagyok a folytatás miatt.”

A Gladiátor II főszerepében Paul Mescal látható, Luciust, Commodus császár unokaöccsét alakítja, aki kisfiúként már felbukkant az első részben. „Nehéz elszakadni az első film örökségétől – mondta Mescal az Esquire-nek. – A folytatás nagyon jól van megírva, és tiszteleg az első rész előtt, de azért van annyira más, hogy a karakteremet teljesen a magam képére tudom formálni.”
Mescaltól természetesen azt is megkérdezték, beszéltek-e Crowe-val a Gladiátorról, amire így válaszolt: „Nem tudom, miről lehetett volna beszélni. Imádok filmes sztorikat hallgatni, de két teljesen különböző karakterről van szó.”

Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

Rózsaünnepet rendeznek Szőregen

Több mint négy évtizede jelent meg a ''Who's That Girl?''

A Def Leppard Tom Morelloval készített dalt

A nap, amikor a Smile-ból Queen lett

Továbbra is Bécs a világ legélhetőbb városa

Útmutató a magyar továbbjutáshoz

Magyar tagja is lesz az amerikai filmakadémiának

„Wind of Change“ – jön a Scorpions film

Ismét Magyarországra jön az egyik legnagyobb hatású metálzenekara

Budapest lesz Cindy Lauper búcsúturnéjának egyik állomása

További hírek

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Best FM

Most szól:

  • Következő